Skip to main content

ZIJN JOUW GOLFCLUBS VERZEKERD OP VAKANTIE?

Als je op golfreis gaat heb je een gewone reisverzekering en misschien een annuleringsverzekering. Maar hoe zit het met je golfspullen? Zijn die ook verzekerd? En als je op de golfbaan schade veroorzaakt? Onze PGA Golfpro's leggen uit waar je wel of niet standaard voor verzekerd bent en wanneer en golfverzekering handig is.

 

 

Als je lid bent van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) ben je automatisch verzekerd tegen aansprakelijkheid tijdens het golfen. De Nederlandse Golf Federatie (NGF)  heeft daarvoor een collectieve aansprakelijkheidsverzekering afgesloten via verzekeringspartner Aon. Deze geldt voor alle individuele golfers met een actuele NGF-pas. Een geruststellend idee. Want ook bij golfen zit een ongeluk in een klein hoekje.  Maar hoe zit het met je golfspullen tijdens golfreizen? Zijn jouw golfclubs goed verzekerd op golfvakantie?

Aansprakelijkheidsverzekering NGF

De verzekering via de NGF biedt een "secundaire" dekking. Dat betekent dat  als de schade ook wordt gedekt door je eigen particuliere WA-verzekering, gaat deze altijd voor. De collectieve aansprakelijkheidverzekering van de NGF biedt dekking voor door derden (dit zijn bijvoorbeeld leden en vrijwilligers) geleden personen-* en zaakschade** en mogelijke schade die hieruit voorkomt (gevolgschade) inclusief smartengeld. Deze dekking geldt wereldwijd en 365 dagen per jaar. Dat is het goede nieuws. Je bent dus op vakantie ook verzekerd voor aansprakelijkheid. Maar let op: je golfset is in deze verzekering niet mee verzekerd.

Je golfset is niet verzekerd op vakantie

Wanneer je je eigen golfset en golfspullen meeneemt op vakantie, neem je ongemerkt voor een aanzienlijke waarde mee op reis. Een goede golfset loopt immers al snel in de papieren. En tel daarbij je overige spullen mee, zoals je tas, eventuele trolley, golfballen, golfschoenen en je golfkleding. Natuurlijk gaat het meestal goed. Maar toch zijn er risico’s waar je aan moet denken. Dan is een golfverzekering misschien verstandig.

Zet je je golfset wel eens onbewaakt neer bij het clubhuis van een buitenlandse golfbaan? Dat hoort natuurlijk goed te gaan. Maar je zou raar opkijken als je golfset ineens weg was. Datzelfde geldt voor het vervoeren van je golfclubs. In een goede travelbag zouden je clubs beschermd moeten zijn. Toch kan het gebeuren dat je je tas open maakt na je vlucht en ziet dat een driver of wood beschadigd of zelfs gebroken is.

Als je een duurdere set hebt en/ of vaker je golfset meeneemt op vakantie, is een golfverzekering wellicht te overwegen. Een golfverzekering dekt al die zaken, maar ook bijvoorbeeld de kleding die je in het clubhuis achterlaat.

Ben je ook verzekerd tegen trakteren?

Dat is waarschijnlijk de raarste vraag. Maar toch relevant. We gunnen het je van harte, een hole in 1 slaan. Maar bij een hole in 1 hoort trakteren door het hele clubhuis een rondje te geven. Bij een golfverzekering krijgt je daarom een bonus van € 250 als je op een baan van minimaal 62 par tijdens een wedstrijd een hole-in-one slaat.

Wat zijn de belangrijkste aspecten van een golfverzekering?

  • Je hele golfuitrusting verzekerd tegen verlies, diefstal en schade. Ook kleding in clubhuis is verzekerd
  • Gezinsleden kun je voordelig meeverzekeren op 1 polis
  • Je hele golfuitrusting is wereldwijd verzekerd.
  • Beloning voor een erkende hole-in-one: sla je op een baan van minimaal 62 par een hole-in-one? Dan ben je in het clubhuis een rondje verschuldigd. Om je te blijven motiveren met uw sportieve prestaties krijg je bij een erkende hole-in-one een bonus van € 250.
  • De premie wordt bij de meeste verzekeringen gebaseerd op de aanschafwaarde van je complete golfset

 

 

  • Hits: 1099