Skip to main content

Golfen in het buitenland met je GVB


Voor veel golfers is golfen in het buitenland het leukste uitje van het jaar. Of je nu gaat golfen in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal of Turkije. Overal vind je mooie bunkers, groen glooiende fairways en greens zo strak als een biljartlaken. Of je nu met vrienden een golf weekend een huisje op een vakantiepark boekt of je gaat voor een hotel aan de golfbaan, je bent er even lekker uit.

Golfreizen Italie

Golfreizen Spanje

Golfen op vakantie met je GVB

Als je in Nederland je GVB en hcp 54 hebt behaald, ben je lid geworden van de Nederlandse Golf Federatie. Je hebt dan je (digitale) NGF- pasje ontvangen met je handicap. Dit is een EGA-handicap.

EGA staat voor European Golf Association. Dat betekent dat je handicap internationaal erkend is en dat en dat je dus met jouw NGF-pas en handicap kunt golfen in heel Europa en ook daar buiten. Niets houdt je dus tegen om heerlijk te golfen op vakantie.

Handicap 54 of 36?

Op sommigen buitenlandse golfbanen is er echter een vereiste dat je hcp 36 of lager speelt. Heb je nog geen hcp 36 maar wil je wel in het buitenland golfen?

Neem dan contact op met www.GolfacademieNederland.nl voor het juiste advies om toch lekker te kunnen golfen in het buitenland. Maar voor de meeste golfbanen is hcp 54 voldoende om lekker te mogen spelen. 

Golfreizen Portugal

Golfreizen Griekenland

Handicap verlagen op vakantie.

Je kunt zelfs Qualifying kaarten lopen tijdens je golfvakantie in Spanje en daarmee je handicap verlagen.  Je kunt alleen niet altijd je score invoeren in de Golf.nl app. Je kunt hem dan het beste inscannen (of een foto maken) en opsturen naar je vereniging. Zij kunnen je score dan verwerken