Skip to main content

TRAVEL BAG KOPEN: 5 AANDACHTSPUNTEN

Als je je golfclubs wilt meenemen op golfvakantie, heb je een travel bag nodig en wil je natuurlijk dat je golfclubs veilig aankomen. Daarom zal je je golftas tijdens je golfreis moeten vervoeren in een zogenaamde travelbag, een reistas voor golfclubs. Waar moet je op letten?

 

Bekijk alle travelbags

TRAVEL BAG KOPEN: SOORTEN EN MATEN

Ze zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen flink variëren in prijs. Een travel bag is wel essentieel om je golfclubs te beschermen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een travelbag?

 1. Een goede travelbag heeft wieltjes aan de onderkant, dit maakt hem makkelijker te vervoeren.
 2. Een goede travel bag moet aan de binnenkant voldoende gewatteerd (gevoerd/ verstevigd) zijn om je clubs en tas goed te beschermen.
 3. De buitenkant een goede travelbag is meestal van hele stevige stof of hard plastic. Let er wel op dat het materiaal van de tas ook het gewicht van de travelbag bepaalt. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mag een golftas 15 kilo wegen. Dus hoe zwaarder de tas, hoe minder extra spullen je meer kunt nemen in de golftas zoals golfschoenen en golfballen
 4. Travelbags zijn er van € 30 tot € 350. Natuurlijk bieden de duurdere golftassen iets meer bescherming, maar je moet ook overwegen of een tas van € 300 het waard is als je 1 keer per jaar op golfreis gaat. Er zijn genoeg handigheidjes (zie onderaan dit artikel) om je golfset in een goedkopere tas ook veilig te vervoeren.
 5. Vraag eens rond in je golfende vriendenkring voordat je een travel bag aanschaft. Omdat iedereen een travelbag vaak maar 1 of 2 keer per jaar gebruikt, kun je hem vaak lenen van vrienden. De kans dat je tegelijk op vakantie gaat is tenslotte niet zo groot.

 

Wat is een goede tas? De FASTFOLD TRAVELCOVER 2.0 is een prima tas voor slechts € 99,99

 

TRAVEL BAG INPAKKEN: NOG BELANGRIJKER DAN DE TAS

Ook al heb je een hele dure travelbag, als je je golfset niet goed inpakt, kan hij nog steeds beschadigd aankomen.Ook gelden voor je golftas dezelfde tips als voor je gewonen bagage, zoals een slotje en je contactgegevens (maar nooit je adres!).

 

TRAVEL BAG INPAKKEN: 5 TIPS BIJ HET INPAKKEN VAN JE GOLFTAS 

 1. Doe een steel van een bezem (of iets dergelijks) in je tas die langer is dan je langste club. Op deze manier vangt die de zwaarste klappen op in plaats van je dure driver. Je kunt ook een speciale Fastfold Bag Bone Golf Reistas Support kopen van meestal € 25. Dit is een uitschuifbare stok die je net iets langer maakt dan je langste club.
 2. Wikkel een handdoek om je clubs heen om ze extra te beschermen of doe sokken om elk clubhoofd.
 3. Haal voordat je je golftas in de travelbag doet alle onnodige rommel eruit. Dit kan aanzienlijk gewicht besparen.
 4. Sluit je travelbag af met een (goedgekeurd) slotje.
 5. Zet ergens op de travelbag je naam, e-mailadres en 06-nummer zodat je bereikbaar bent als er iets mis gaat. Zet je adres er niet op, want dan kan iemand die daarop let, weten dat je met vakantie bent.

Golftas mee in het vliegtuig: de tarieven

Er is geen vaste prijs of vast gewicht voor het meenemen van je golfbagage in het vliegtuig. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert hiervoor zijn eigen regels. Bij KLM mag je je golftas bijvoorbeeld nog gratis meenemen. Je moet je dan wel aanmelden bij Flying Blue Golf en een voucher printen voor je tas. Bij Transavia mag je golfuitrusting 15 kilo wegen en bestaan uit een (gevulde) golftas en een paar schoenen. Op de heenvlucht en op de terugreis moet je betalen voor de golfbagage.  In ons artikel Golftas mee in het vliegtuig lees je er alles over.

 

Bekijk alle travelbags

 • Hits: 2032