Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Golfreizen Italië

Genieten van het leven, met heerlijk eten en drinken. En een mooi rondje golf.  Voor een heerlijke golfvakantie kunt je in Italië goed terecht! Golf kent een lange traditie in Italië. En ondanks dat het nog steeds als elitesport wordt beschouwd beschikt Italië over ongeveer 150 golfbanen.

Bogogno Resort

Golfreizen Italie: 5 regio's

Als je het hebt over golfreizen, kan Italië worden opgedeeld in vijf regio’s: Lago Maggiore, Noord-Italië, Sicilië, Toscane en Puglia. Door de vele golfbanen en verscheidenheid kan iedere golfer in Italië een baan naar wensevinden. Bovendien zijn de golfbanen van goede kwaliteit en bieden stuk voor stuk prachtige uitzichten op de omgeving. Neem daarbij het betere Zuid-Europese klimaat en het Italiaanse eetcultuur, en je hebt een heerlijke golfreis.

Golfen in Italie: een lange traditie

Golf heeft in Italië een redelijk lange traditie, de eerste golfbaan werd in 1927 geopend. De oudste golfbaan, Villa d'Este, bestaat nog steeds en is zeker de moeite waard. Tot de dag van vandaag wordt golf in Italië door de bevolking als elitesport beschouwd. Desalniettemin beschikt dit grote land over ongeveer 150 golfbanen. Dit ruime aanbod zorgt ervoor dat zowel beginnende golfers als gevorderde heerlijk kunnen golfen in Italië. 

Italiaans klimaat

Italië is niet voor niets een enorm populair vakantieland en heeft dus naast golf nog zoveel meer te bieden. Een prachtige veelzijdige natuur, een rijke cultuur die duidelijk terugkomt in de temperamentvolle bevolking en de fantastische Italiaanse keuken gecombineerd met de inheems wijnen.

Door de vele verschillende klimaten zijn er het hele jaar door plaatsen in Italië waar u kunt golfen. Italië kent drie verschillende klimaten, een zeeklimaat, een mediterraan klimaat en een hooggebergteklimaat. Het grootste deel van het noorden van het land heeft een zeeklimaat met relatief milde winters en niet extreem hete zomers. Bovendien valt er gedurende het hele jaar neerslag.

Centraal en Zuid-Italië kennen een mediterraan klimaat met warme droge zomers en relatief milde winters. Het noordelijkste deel van Italië, waar de Alpen zich bevinden, heeft deels een hooggebergteklimaat en deels een overgangsklimaat. Hier zijn de temperatuurverschillen erg groot en valt er het hele jaar door neerslag, vaak in de vorm van sneeuw.

Afdrukken E-mailadres

Met Golfreizen.nu naar Italië

Zoek je leuke golfreizen naar Italie? Golfreizen.nl heeft een uitgebreid aanbod!

 Bogogno Resort

golfreizen nu

Met Pinhigh naar Italië

Benieuwd naar verschillende locaties in Italie? Pinhigh heeft een uitgebreid aanbod.

roveri golf

pinhigh logo

google-site-verification=OArFVvpJXIgl7hIX42W0Vuww7WSTvQ6nKJ1wCngLqzQ TML