Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Golfreizen Italië

Genieten van het leven, met heerlijk eten en drinken. En een mooi rondje golf.  Voor een heerlijke golfvakantie kunt je in Italië goed terecht! Golf kent een lange traditie in Italië. En ondanks dat het nog steeds als elitesport wordt beschouwd beschikt Italië over ongeveer 150 golfbanen.

Bogogno Resort

Onze twee top bestemmingen

1. Bogogno Golf Resort

Het Bogogno Golf Resort ligt aan de voet van het Monte Rosa-gebergte, op minder dan 40 minuten rijden van de luchthaven Malpensa (Milaan). De twee topbanen van Bogogno hebben sinds een aantal jaar over een eigen hotel. Het moderne viersterren Bogogno Golf Resort met 50 kamers ligt direct aan de 18e hole van de Bonora baan.

Bogogno Golf

2. Castelfafi

Toscane is de ideale bestemming voor golfliefhebbers. Dankzij het gematigde klimaat kun je het grootste deel van het jaar heerlijk golfen. Castelfalfi is de grootste golfbaan in Toscane en trekt fans van over de hele wereld. De banen van de Golf Club Castelfalfi behoren tot de meest fascinerende vanuit het oogpunt van het landschap en zijn stimulerend vanuit een sportief oogpunt. De Golf Club, met zijn 27 holes, daagt de meest ervaren spelers uit en zorgt voor plezier, zelfs voor beginners. Er is ook een driving range met grasafslag, overdekte ruimtes voor het houden van clinics en een clubhuis.

 

castelfalfi hotel

 

Golfreizen Italie: 5 regio's

Als je het hebt over golfreizen, kan Italië worden opgedeeld in vijf regio’s: Lago Maggiore, Noord-Italië, Sicilië, Toscane en Puglia. Door de vele golfbanen en verscheidenheid kan iedere golfer in Italië een baan naar wensevinden. Bovendien zijn de golfbanen van goede kwaliteit en bieden stuk voor stuk prachtige uitzichten op de omgeving. Neem daarbij het betere Zuid-Europese klimaat en het Italiaanse eetcultuur, en je hebt een heerlijke golfreis.

Golfen in Italie: een lange traditie

Golf heeft in Italië een redelijk lange traditie, de eerste golfbaan werd in 1927 geopend. De oudste golfbaan, Villa d'Este, bestaat nog steeds en is zeker de moeite waard. Tot de dag van vandaag wordt golf in Italië door de bevolking als elitesport beschouwd. Desalniettemin beschikt dit grote land over ongeveer 150 golfbanen. Dit ruime aanbod zorgt ervoor dat zowel beginnende golfers als gevorderde heerlijk kunnen golfen in Italië. 

Italiaans klimaat

Italië is niet voor niets een enorm populair vakantieland en heeft dus naast golf nog zoveel meer te bieden. Een prachtige veelzijdige natuur, een rijke cultuur die duidelijk terugkomt in de temperamentvolle bevolking en de fantastische Italiaanse keuken gecombineerd met de inheems wijnen.

Door de vele verschillende klimaten zijn er het hele jaar door plaatsen in Italië waar u kunt golfen. Italië kent drie verschillende klimaten, een zeeklimaat, een mediterraan klimaat en een hooggebergteklimaat. Het grootste deel van het noorden van het land heeft een zeeklimaat met relatief milde winters en niet extreem hete zomers. Bovendien valt er gedurende het hele jaar neerslag.

Centraal en Zuid-Italië kennen een mediterraan klimaat met warme droge zomers en relatief milde winters. Het noordelijkste deel van Italië, waar de Alpen zich bevinden, heeft deels een hooggebergteklimaat en deels een overgangsklimaat. Hier zijn de temperatuurverschillen erg groot en valt er het hele jaar door neerslag, vaak in de vorm van sneeuw.

Oeps, er gaat iets mis. Wil je het opnieuw proberen?
Dankjewel voor je inschrijving!

Nieuwsbrief

Design Escapes

AllesOverGolfreizen.nl is een website vol inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals


© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.