Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Golfreizen Spanje

Spanje is zonder twijfel de meest populaire bestemming voor golfreizen. Niet alleen prachtige golfbanen vormen de aantrekkingskracht. Maar ook het aangename klimaat aan de Spaanse kust maken het tot een heerlijke bestemming voor een golfvakantie. 

alcaidesa golfbaan

Golfreizen Spanje: 300 Golfbanen op 3 uur vliegen

Spanje biedt met meer dan 300 golfbanen voor elke golfer en op elk niveau veel mogelijkheden voor golfreizen. Door het aangename klimaat kun je daarbij in Spanje het hele jaar door genieten van uw golfreis. In het zuiden van Spanje vindt je aan de Costa del Sol de meeste golfbanen. De Costa del Sol wordt daarom ook wel de Costa del Golf genoemd. Vooral voor de golfer die van golfbanen met veel hoogteverschillen houdt, is het hier absoluut geweldig. Maar ook doordat de vele banen dichtbij elkaar liggen en je dus binnen een week, verschillende banen kunt spelen zonder uren in de auto te moeten rijden. De heuvelachtigheid van de golfbanen en het warmere klimaat zorgen er wel voor dat een buggy aan te raden is. Je kunt het hele jaar uitstekend in Spanje golfen en dat terwijl de meeste golfbanen op 3 uur vliegen liggen.

Golfreizen Spanje: Klimaat

Het overheersende klimaat in Spanje is het gematigd mediterraan klimaat. Dit geeft droge zomers en winters met evenwichtige temperaturen. Zonuren zijn er in Spanje genoeg: meer dan 3.000 zonuren per jaar. Het is daarom niet merkwaardig dat het één van de warmste gebieden van Europa is.
De Canarische Eilanden moeten hierbij wel apart vermeld worden. De bijzondere ligging tegenover de Afrikaanse kust zorgt voor een gematigd klimaat met zachte temperaturen (een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 22º C aan de kust) zonder grote verschillen in de seizoenen wat betreft maximum- en minimumtemperaturen.

Golfreizen Spanje:  

Het hele jaar gaan golfers naar Spanje, maar vooral het voorjaar is populair. Het is tenslotte de perfecte manier om je in de Spaanse zon voor te bereiden op het komende golfseizoen. Maar je kunt naar in Spanje doen dan alleen golfen.

Costa del golf: dé golfregio van Spanje
De Costa del Sol wordt met haar 69 golfbanen ook wel de Costa del Golf genoemd. Tel hier het milde klimaat en de levendigheid (het hele jaar door) bij op en het is duidelijk dat dit één van de populairste golfbestemmingen van Europa is. Plus het feit dat hier ook de mooiste golfbanen van Spanje liggen, zoals Valderrama en Finca Cortesin. Guadalmina Spa & Golf Resort**** en La Cala Golfresort**** zijn twee van de populairste golfhotels aan de Costa del Sol.

Top 5 locaties van onze PGA Golfprofessionals

* Wij brengen geen volgorde aan omdat de 5 locaties onvergelijkbaar zijn, maar wel ieder de top in hun eigen soort locatie 
  • Kempinski Bahia Estepona: centraal gelegen 5 sterren hotel
  • La Cala Golf Resort & Spa: resort met 3 eigen golfbanen
  • ONA Valle Romano Golf & Resort: resort met 1 eigen golfbaan
  • Aldiana Alcaidesa Golf Resort: resort met 2 eigen golfbanen met uniek uitzicht
  • Hotel Los Monteros Spa & Golf Resort: centraal gelegen 5 sterren hotel hotel
  • Rio Real: kleinschalig resort met eigen golfbaan

Top 5 golfbanen van onze Golfprofessionals

1.  Finca Cortesin Golf Club: topklasse golfbaan (top 10 van Spanje), hoger prijssegment
2. Alferini Golf en Los Flamingos :topklasse golfbaan (top 10 van Spanje), hoger prijssegment
3. La Reserva Club Sotogrande: topklasse golfbaan (top 10 van Spanje), hoger prijssegment
4. La Cala Golfbanen: 3 prima golfbanen voor beginnende golfers met uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
5. ONA Valle Romano Golf: prima golfbaan voor beginnende golfer

 

 

Afdrukken E-mailadres

Met Pinhigh naar Spanje

Zoek je golfreizen aan de Costa del Sol? Bekijk dan het uitgebreide aanbod 

Alferini Golf

pinhigh logo

google-site-verification=OArFVvpJXIgl7hIX42W0Vuww7WSTvQ6nKJ1wCngLqzQ TML