Skip to main content
RONDA MOET JE GEZIEN HEBBEN Ronda is een van de meest iconische plaatsen van Spanje

Malaga biedt meer dan alleen golf

De Costa del Sol staat bekend om de talloze golfbanen. Maar Malaga biedt veel meer dan dat. De stad Malaga biedt een levendig stadsleven met de mooiste winkels en restaurants. Maar ook de regio heeft veel mooi te bieden. Dus pak de auto en ontdek de regio Malaga.

Van de Costa del Sol, waar je kunt genieten van het strand en gebakken vis, tot de romantische dorpjes in het binnenland, waar je door witte straatjes kunt lopen en bergwandelingen kunt maken: Malaga is verrassend, om verliefd op te worden.

De beste manier om de regio te verkennen is natuurlijk met de auto. Reis in je eigen tempo, stop waar je wil en ontdek wat er te zien is in de provincie Malaga en alle niet te missen plekken.

Wij raden je aan om een auto te huren en een leuke rondrit te maken. Wij huren onze auto vaak direct bij Nizacars, dus niet via een online reserveringssite zoals DoYouSpain. Dat is duurder en minder goed. Nizacars heeft een goede persoonlijke service en bieden alleen huurauto’s aan inclusief volledige dekking/verzekering.

Ronda moet je gezien hebben

Ronda is een van de meest iconische plaatsen van Spanje, is een van de mooiste stadjes van het land. Het wordt doorsneden door de rivier de Taag en heeft een van de spectaculairste uitzichtpunten van de provincie. Ronda is vooral bekend door de 98 meter hoge Puente Nuevo, de nieuwe brug, die het moderne deel van de stad met het historische centrum verbindt.

Ronda is een historische stad en is bekend vanwege de traditionele gebouwen en adembenemende uitzichten. Het ligt landinwaarts op een uurtje rijden van Marbella. Wij vonden deze stad een van de leukste plekken waar we geweest zijn in Spanje. De rivier Guadalevín splitst de stad in tweeën. Je kunt dit punt bekijken via een brug op bijna 100 meter hoogte. Dat is heel bijzonder. Naast dit punt is er in Ronda nog veel meer te zien. De traditionele gebouwen, de sfeer, de prachtige pleinen en kerken en de oudste stierenvechtarena van Spanje maken het een echte Spaanse stad die je gezien moet hebben.

Ronda ligt ongeveer een uurtje rijden vanaf Marbella. Ben je nog op zoek naar auto? Bij Nizacars heeft niet alleen de beste tarieven, maar ook de beste persoonlijke service.

AllesOverGolfreizen Malaga is meer dan golf

Grotten van Nerja

Op de provinciegrens met Granada ligt Nerja, een van de bezienswaardigste dorpen van Malaga. Nerja biedt een mengeling van natuurlijke baaien, archeologische overblijfselen en populaire cultuur. Vanaf de top van het beroemde platform dat bekend staat als het Balkon van Europa kun je de kliffen van de stranden van Maro en de paradijselijke baaien zien. Het is een dorp waar een hele generatie een bijzondere herinnering aan heeft, want hier speelde de beroemde tv-serie Verano Azul zich af. Er is een park aan de serie gewijd, waar ook de beroemde boot van Chanquete te vinden is. Iets buiten het dorp bevindt zich ook de Grot van Nerja, met de grootste stalactiet ter wereld.

Frigiliana: mooiste dorpje van Spanje

Een sprookjesachtig dorp in het hart van de Sierra de Almijara, dicht bij Nerja. Frigiliana is een hooggelegen dorpje. Hier kun je wandelen door de witte straatjes, met de vele potten vol bloemen en blauwe details. Het ziet er prachtig uit, je vindt er de meest typische straatjes van Malaga en ieder hoekje is even fotogeniek. Geen wonder, want dankzij de portalen, het uitzicht op zee en de trappen is het een van de mooiste dorpen van Spanje.

Mijas Pueblo

Mijas is een van de mooie witte dorpjes aan de Costa del Sol. Het ligt landinwaarts op 7 kilometer van Fuengirola. Het dorpje heeft smalle straatjes met witte huizen en blauwe details die tegen de bergen zijn aangebouwd. Het is nog authentiek en je kunt heerlijk rondwandelen in dit charmante dorpje. Hoe hoger je komt, hoe rustiger het wordt en hoe goedkoper drankjes en hapjes zijn.

Caminito del Rey

Op een uurtje rijden van Malaga ligt het fantastische koningspad. Het pad ligt 100 meter boven een ravijn en de wandeling brengt je langs schitterende rotspartijen en kliffen. Tot 2015 was dit het gevaarlijkste wandelpad ter wereld! Nu is het volledig gerestaureerd en kun je dit pad helemaal veilig bewandelen. Ondertussen is het uitgegroeid tot een toeristische attractie. Het is een spectaculaire wandelroute. Tijdens een gedeelte van deze wandeling loop je over een smal pad boven de El-Chorro kloof.

Gibraltar: slechts een 1,5 uur rijden vanaf Malaga

Op 1,5 uur rijden vanaf Torremolinos ligt Gibraltar. Dit is een bijzondere plek. Gibraltar in een stadje in het zuiden van Spanje maar het behoort niet tot Spanje. Het is namelijk Engels grondgebied en behoort tot Groot-Brittannië. De grens tussen Spanje en Gibraltar (Groot-Brittannië dus) is een weg met een landingsbaan voor vliegtuigen. En ja hoor, als een vliegtuig gaat landen worden de auto’s en voetgangers gewoon even tegengehouden!

Het stadje zelf is vooral een enorme rots met uitzicht op het Afrikaanse continent. Op de top van de rots leven bergapen. Ga zeker de rots bezoeken met zijn bezienswaardigheden zoals de St. Michaels Cave, het Moorse kasteel en de skywalk. Je kunt naar boven lopen of de kabelbaan nemen die je in 5 minuutjes boven brengt. In het plaatsje Gibraltar kun je ook lekker goedkoop winkelen, het is namelijk belastingvrij! De Straat van Gibraltar is de zeestraat die Spanje scheid van het Afrikaanse vasteland. Dit is een van de beste plekken in Europa om dolfijnen te spotten!

Wil je toch golfen? Lees dan ons BLOG over de beste golfbanen en golfhotels rond Malaga.

 
  • Hits: 506