Skip to main content

GOLFTAS MEE IN HET VLIEGTUIG: DE TARIEVEN

Als je besloten hebt een golfreis te reserveren, kom je voor de keuze te staan of je je eigen golfclubs meeneemt of dat je golfclubs ter plekke huurt. Wat is nou verstandig en waar moet je aan denken? In dit artikel geven we je de voor- en nadelen voor de volgende 3 mogelijkheden.

 

  1. Je eigen clubs meenemen
  2. Golfclubs huren op de golfbaan of hotel
  3. Golfclubs huren bij een verhuurlocatie of vliegveld

Je eigen clubs meenemen

Veel golfers willen hun eigen golftas meenemen als ze met golfvakantie gaan. Als je met het vliegtuig reist, dan verschillen de tarieven en het maximale aantal kilo's per maatschappij.

Golfclubs huren op de golfbaan of hotel

Op veel golfbanen kun je tegenwoordig bij het boeken van je greenfee een golfset huren. Maar ook de betere golfhotels hebben een “golfdesk” waar je je greenfee’s boekt en een goede golfset kunt huren. Het voordeel van beide opties is dat die golfset dan direct klaarstaat op de golfbaan waar je gaat spelen.

Golfclubs huren bij een verhuurlocatie

Als je gesjouw wilt vermijden kun je overwegen om clubs te huren op het vliegveld van aankomst of op de plaats van bestemming. Het is het overwegen waard: het scheelt je gesjouw en het is in veel gevallen nog goedkoper ook.

Als je met vakantie gaat je golfset natuurlijk mee. Maar hoezo natuurlijk? Het is een hoop gesleep, je zult een goede travelbag moeten aanschaffen en de kans bestaat dat je mooie clubs beschadigd raken. En daar komen de bagagekosten nog bij. Een alternatief is om clubs te huren op locatie. Nadeel is dat je niet speelt met je eigen vertrouwde stokken maar er is uit veel goed materiaal te kiezen.

De meest internationale partij in de clubverhuurmarkt is www.clubstohire.com Dit bedrijf heeft op veel grote vliegvelden in Europa  een vestiging, en ook een paar in Azië, Afrika, Amerika en Australië. Je huurt er sets met 11 tot 14 clubs inclusief tas voor 55 euro tot 110 euro per (deel van een) week afhankelijk van de kwaliteit/het merk. Er zijn sets voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast heb je allerlei accessoires en extra producten zoals schoenen voor 15 euro per week.

Je vindt hier een overzicht van de meeste vliegvelden waar Clubstohire zijn service biedt met de prijzen erbij. Op sommige locaties levert Clubstohire de set gratis af bij het hotel waar je verblijft.

Meer informatie: www.Clubstohire.com

Advies van onze golfprofessionals

Wanneer je tijdens je vliegvakantie van bijvoorbeeld 14 dagen van plan ben 1 of 2 keer te golfen, is het misschien de moeite om golfclubs ter plekke te huren op de golfbaan. Het is dan wel handig vooraf contact op te nemen met de golfbanen  die je wilt spelen en te vragen naar de mogelijkheden en desnoods alvast een golfset te reserveren bij je tee-time. Vraag wel altijd welke merken er beschikbaar zijn en of de set (ongeveer) dezelfde specificatie heeft als je eigen set. Als je eigen golfset staal is, en 1 inch verlengd, is het wel raadzaam ook te zorgen voor een leenset met die kenmerken.

Het voordeel van het huren van golfclubs op de golfbaan is natuurlijk dat je minder bagage mee hoeft te nemen en dat je golfclubs al lekker klaar staan als je op de golfbaan aankomt. Het nadeel is dat een leenset meestal minder fijn speelt dan je eigen set. Zeker omdat je vooraf nooit zeker weet wat voor set je krijgt. Geef je daar niet zo om? Dan is een leenset een prima oplossing als je op vakantie incidenteel gaat golfen.

Ben je van plan tijdens je vakantie vaker te gaan spelen of vind je je eigen golfclubs heel prettig spelen omdat ze op maat gemaakt? Bijvoorbeeld omdat je heel lang bent of omdat je bijzonder shafts in je golfclubs hebt laten zetten? Of heb je bijzondere wedges aangeschaft? Dan kun je je golfclubs beter meenemen. De extra kosten van het vervoer van je eigen golfset wegen vaak niet op tegen de kosten om enkele malen een golfset te huren en je speelt natuurlijk gewoon fijner met je eigen set. Wel heb je bij het vervoer van je golfset een speciale travelbag nodig (zie ons andere artikel).

Het huren van een golfset ter plekke bij een verhuurorganisatie is handig als je vaker gaat golfen en niet veel geeft op je eigen golfset. Je haalt de golfclubs dan op, op de luchthaven van je bestemming

Voordeel: geen vrachtkosten, minder gesjouw en de hele vakantie dezelfde clubs.

 

Wat zijn de kosten om je eigen clubs mee te nemen?

Als je je golfset wilt meenemen op vliegvakantie, wordt de golfset in de meeste gevallen als “bijzondere bagage” aangemerkt en gelden er aparte tarieven. Hieronder staan de kosten van een aantal luchtvaartmaatschappijen die naar bekende golfbestemmingen vliegen. Je geeft dit vaak al op bij het boeken van je ticket en bij het inchecken moet je vaak je golfset afleveren bij het loket “odd size luggage”. Ook als je geland bent om je bestemming, en na je terugvlucht in Nederland, komt je golfset meestal niet terecht op de gewone bagageband. Je haalt deze dan weer op bij de “bijzonder bagage”, meestal niet ver verwijderd van de gewone bagageband.

 

Wat weegt een golfset?

Een standaard golftas (standbag) met 14 clubs en een paar schoenen in een travelbag weegt circa 15 kilo. Neem je minder clubs mee, dan kun je je golfballen ook meenemen in de travelbag.

Het is altijd handig je golfset thuis even te wegen op een personenweegschaal, dan weet je (ongeveer) waar je aan toe bent.

 

Extra tips

Zorg altijd dat je je golftas goed afsluit met een slotje, zo voorkom je dat onbekenden misschien iets in de tas stoppen. En zorg dat er ergens op je tas, duidelijk je naam en gegevens te zien zijn. Mocht je tas kwijtraken, kan de vliegtuigmaatschappij snel contact net je opnemen.

 

 

 

Enkele reis, online geboekt

Enkele reis, geboekt op luchthaven

Aantal kilo

Corendon

€19

€19 + €15

Tot 20 kg

Easyjet

€42

€56

Tot 20 kg

KLM

Gratis voor Flying Blue-member*

Gratis voor Flying Blue-member

Tot 23 kg

Ryanair

€30

€35

Tot 20 kg

TAP

€40**

€40

Tot 32 kg

Transavia

€34

€34

Tot 15 kg (golftas met clubs + paar golfschoenen)

TUI

€20

€20

Tot 32 kg (golftas met maximaal set clubs en paar golfschoenen)

Turkish Airlines

gratis

gratis

Tot 23 kg (golftas + clubs + paar golfschoenen + ballen + tees)

Vueling

€45

€55

Tot 32 kg

Dit overzicht is voor het laatst bijgewerkt op 8 juli 2019.

* Je kunt kosteloos Flying Blue-member worden.
** Binnen Europa en van en naar Marokko. Op intercontinentale vluchten is het tarief € 80.

 

  • Hits: 3597