Skip to main content

Golfreizen naar Marokko

In Marokko is golfen iets meer dan een sport, het is een traditie. Al iets meer dan een eeuw lang zijn de banen verspreid over het hele land: vandaag de dag zijn er 37, waardoor u de mogelijkheid heeft om uw passie te beoefenen in de beste omstandigheden, in het midden van prachtige natuur en cultuur. Daarom 7 redenen om Marokko te kiezen als golfbestemming.

  1. Zonzekerheid
  2. Ruime keuze aan golfbanen
  3. Prijsvriendelijk
  4. Bereikbaar
  5. Gastvrij
  6. Golf combineren met cultuur
  7. Golf combineren met strand:

1. Zonzekerheid

Het klimaat in Marokko is erg gevarieerd. Door de verschillen in de landschappen van Marokko, is ook het klimaat per regio anders. Zo kent men in Marokko onder andere een woestijnklimaat, een Middellandse Zeeklimaat en een steppeklimaat. In de bergen van Marokko is het zelfs mogelijk om te skiën.

Doordat Marokko langs de noordelijke kust een Middellandse Zeeklimaat kent, is dit gebied het populairst bij toeristen. Ook in de winter kan men hier met een gerust hart op vakantie gaan, want zelfs dan zal het kwik niet verder dalen dan 20C. Ideaal om te golfen. Zelfs in januari schijnt de zon gemiddeld 6,5 uur per dag.  En dat op slechts 4 uur vliegen van Amsterdam.

2. Ruime keuze aan golfbanen

In Marrakech en Agadir zijn er in totaal 17 schitterende golfbanen. Deze golfbanen bevinden zich in een straal van 10 km2. U hoeft enkel maar 30 minuten maximaal te rijden.

FAIRMONT ROYAL PALM MARRAKECH

FAIRMONT ROYAL PALM MARRAKECH

3. Prijsvriendelijk

U kunt verschillende golfbestemmingen kiezen voor uw welverdiende golfvakantie. Enkel heeft Marokko vele voordelen ten opzichte van andere golfbestemmingen. Eén van de voordelen is dat u zeker niet veel hoeft te betalen. Zowel de greenfees als de hotels zijn heel prijsvriendelijk en bieden u all comfort voor een aangename golfvakantie.

4.Bereikbaar

U kunt naar Marokko vanaf Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam tegen zeer aantrekkelijke tarieven vliegen. Het is maximaal 3 uurtjes vliegen vanuit Nederland.

In vele bestemmingen dient u veel of langer te rijden/reizen om de golfbanen te bereiken, als niet op een golf accommodatie met een eigen golfbaan verblijft. In Marokko is dit niet het geval. U kunt alle golfbanen makkelijk bereiken. Alle golfbanen liggen binnen een straal van 15 km welke makkelijke te bereiken is met het openbaar vervoer en/of de shuttles van de golf clubs.

Een andere voordeel van Marokko is de location van de golfbanen en de hotels. Deze zijn centraal gelegen en biedt u de mogelijkheid makkelijk uit te gaan wanneer u wilt. U kunt het centrum van Marrakech bijvoorbeeld in 15 minuten bereiken vanuit alle buurten van Marrakech. Dezelfde geldt ook voor Agadir. U zit altijd in het centrum als u op vakantie bent in Agadir

5. Gastvrij

Gastvrije mensen willen graag u in Marokko verwelkomen.

6. Golf combineren met cultuur

Heb je geen zin om elke dag te golfen? Of ge je met reisgenoten die niet verslaafd zijn aan golf? Geen probleem. Marokko staat zeer bekend naast de golfvakantie mogelijkheden voor culturele excursies en rondreizen. Je kan eenvoudig uw golfvakantie met een culture rondreis of diverse excursies combineren.

7. Golf combineren met strand

Als je naast golfliefhebber ook zonaanbidder bent, kun je volop terecht op de Marokkaanse stranden. Marokko beschikt over perfecte zandstranden. Agadir, Essouria, Tanger en Saidia staat vooral bekend met mooie, brede zandstranden. Je kunt je golfvakantie dus makkelijk combineren met een strandvakantie in Marokko.