Skip to main content

KUN JE JE GVB HALEN IN HET BUITENLAND?

Natuurlijk kun je in het buitenland heerlijk genieten van mooie golfbanen tijdens je golfvakantie.  Maar je kunt ook je golfspel verbeteren en er zijn zelfs organisatie die je aanbieden om je GVB te halen in je vakantie in het buitenland. Wat is nu verstandig en hoe profiteer je optimaal van je golfreis?

 

Welke golfreis is nu verstandig en wanneer kun je optimaal genieten van een golfvakantie? Want hoewel alles wordt aangeboden, zijn er toch aandachtspunten die ervoor kunnen zorgen dat jouw golfvakantie nog leuker wordt.

Golfvakanties in het buitenland

Golfvakanties zijn heel geschikt om een betere speler te worden. Ten eerste is golf een spel van ervaring en hoe meer je golft, hoe beter je wordt. Maar ook kun je veelal in de wintermaanden op golfbestemmingen speciale clinics of cursussen volgen om je spel onder begeleiding van een golfprofessional nog meer te verbeteren. Vooral in de maanden januari, februari en maart staan er altijd wat golftripjes op het programma van reisbureaus en golfprofessionals.

Er zijn golfreizen voor allerlei doelgroepen:

 • Golfreizen voor beginners (met eventueel behalen GVB)
 • Golfreizen voor gevorderden (vanaf minimaal handicap 54) om je handicap te verlagen
 • Clinicreizen voor singles (alleenreizenden)
 • Trainingstages (bijvoorbeeld voor competitieteams)

Golfreizen voor beginners (met eventueel behalen GVB)

Sommige organisaties bieden speciale golfreizen aan voor mensen die graag willen beginnen met golfen. Tijdens de golfreis volg je dan een paar dagen elke dag een paar uur les en kun je eventueel direct examen doen om het GVB te behalen. Je hebt dan na de cursus de mogelijkheid het theorie- en praktijkexamen te doen. Dat klinkt mooi en het heeft ook zeker voordelen. Maar er zijn ook aandachtspunten.

Voordelen:

 • Tijdens een vakantie leer je ook de beginselen van de golfsport
 • Je kunt je dagen golfles combineren met andere vakantiedagen

Nadelen:

 • je hebt geen zekerheid op het behalen van het GVB/ hcp 54
 • indien je niet slaagt, moet je in Nederland alsnog verder les nemen
 • omdat je nog geen GVB hebt, kun je niet genieten van de mooie golfbanen op je vakantie locatie (daar mag je namelijk pas spelen met een GVB)
 • sommige organisaties zijn wat onduidelijk over bijkomende kosten omdat examens niet inbegrepen zijn bij de reissom

Onze PGA golfprofessionals adviseren eigen altijd om in Nederland je GVB en hcp 54 te halen en daarmee in het buitenland te gaan spelen. Dit kan bijvoorbeeld in 1 of 2 dagen bij Golfacademie Nederland. Op die manier weet je zeker welk resultaat je behaalt en kun je daarna optimaal genieten van buitenlandse golfbanen, met je GVB en hcp 54.

GVB halen in Nederland kan hier

 

Golfreizen voor gevorderden (vanaf minimaal handicap 54) om je handicap te verlagen

Bent je al in het bezit van je GVB en handicap 54 of lager? Dan is een golfreis een prima mogelijkheid om je handicap te verbeteren of gewoon lekker van de golfsport te genieten. Bij een golfreis voor gevorderden wordt golfles op de locatie gecombineerd met het spelen op de golfbaan. Je hebt bijvoorbeeld van 9 tot 12 uur les en gaat om 13 uur spelen. Zo kan je spel snel vooruitgaan... Een clinicreis is daarom een uitgelezen manier om in een gezellige groep te werken aan je handicap. 

Dus als je nog wat zonuren zoekt in de wintermaanden en met een lagere handicap aan het lentegolf in Nederland wil beginnen, is een golfreis een ideale wintervakantie. Niet alleen geniet je van heerlijk warm weer in bijvoorbeeld Spanje of Portugal, je leert ook nog beter golfen.

 

GOLFCLINICS IN HET BUITENLAND

Gevorderde clinics
Speciaal bedoeld voor golfers met minimaal handicap 54. De nadruk ligt op meer regelmaat in je golfspel.

Single clinics
Speciaal voor golfers die alleen op vakantie gaan en graag samen met andere alleenreizenden willen golfen.

Clinic van hcp 54 naar hcp 36
Heb je je handicap 54? Dan volgt de volgende stap die je snel en vaardig op weg naar handicap 36 brengt.

Golfclinics in het buitenland

 • Hits: 2896