Skip to main content

PGA top Golfbanen Costa del Sol 2024

Wist je dat er ruim 70 uitstekende golfbanen zijn aan de Spaanse Costa del Sol? Klinkt mooi, maar is ook lastig kiezen. Welke golfbanen zijn dan de beste? Daar gaan we je dus mee helpen. Onze PGA golfprofessionals hebben een lijst samengesteld van hun 10 favoriete golfbanen, plus nog 3 extra aanbevelingen.

De Costa del Sol is een toeristische regio in het zuiden van Spanje in de gemeenschap van Andalusië. De Costa del Sol loopt langs de kustlijn van Nerja tot aan het zuidelijkste puntje van Spanje bij Gibraltar.

Costa del golf

De Costa del Sol heeft de grootste concentratie van golfbanen op het Europese continent en om die reden wordt het vaak de Costa del Golf genoemd. Aangezien de Costa del Sol een zeer populaire bestemming is onder golfers - we begrijpen wel waarom - leek het ons nuttig om een lijst van de Beste Golfbanen in de Costa del Sol te maken.

Beste Golfbanen in de Costa del Sol

Deze lijst van de beste golfbanen in de Costa del Sol is gebaseerd op beoordelingen van onze PGA head professionals. Eerlijk is eerlijk, een echte rangschikking is moeilijk te maken, want elke baan heeft een eigen karakter. Daarom ook geen nummering, maar gewoon de favoriete golfbanen van onze PGA golfprofessionals op een rij.

Top 3 (willekeurige volgorde)

Top 4 tot 7 (willekeurige volgorde)

Een eervolle vermelding: La Cala Golf Resort

En onze eerlijk mening over:

  • Finca Cortesin
  • Real Club Valderrama
  • Las Brisas Golf
  • Aloha Golf

La Zagaleta

La Zagaleta is een exclusief residentieel landgoed dat zich uitstrekt over bijna 900 hectare prachtige natuurlijke heuvels en valleien, op een schitterende locatie met uitzicht op zee, op slechts tien minuten van Marbella. Zonder twijfel, is de privé golfbaan (de Old Course) een van de belangrijkste attracties van La Zagaleta. De baan werd gecreëerd en ontworpen door de Californische architect Bradford Benz. Deze is echter alleen voor leden en bewoners.

De nieuwe golfbaan, Zagaleta Hidden Trees, werd geopend in 2005 en laat golf en natuur samensmelten dankzij ontwerper Steve Marnoch, die veel zorg besteedde aan de integratie van de baan in de prachtige omgeving. 

La Reserva Club Sotogrande

Golf La Reserva - Sotogrande is een prachtige 18-holes golfbaan in Andalusië, ontworpen door Cabell B. Robinson, en biedt een spectaculaire ronde die tussen meren en bomen loopt. La Reserva de Sotogrande Golf Club ligt in een prachtige natuurlijke omgeving in het bovenste deel van Sotogrande.

Almenara Golf

Almenara Golf ligt naast Valderama Golf doet zeker niet onder voor deze bekende golfbaan. De baan is veel ruimer opgezet met 27 holes en is heel vriendelijk om te spelen.  Zowel de baan als het hotel zijn uitstekend van kwaliteit en veel goedkoper dan het dure Valderama. Je krijgt hier echt waar voor je geld!

Top 4 tot 7

Marbella Club Golf Resort

De 18 Hole golfbaan van Marbella Club Golf resort is ontworpen door Dave Thomas. Gelegen te midden van de heuvels van Benahavis, geniet deze prachtige golfbaan in Marbella in het hart van de Costa del Sol van een spectaculair uitzicht op Gibraltar, de Afrikaanse kustlijn, de Middellandse Zee en de omliggende bergen.

Los Naranjos Golf Club

Hoewel de fairways en bunkers van Los Naranjos Golf Club breed zijn, is het geen gemakkelijke baan en zul je lange en nauwkeurig moeten  zijn om je par te maken. Er is een groot verschil tussen de voorste 9 holes en de achterste 9, zo veel zelfs dat je bijna zou denken dat je op twee verschillende banen speelt. Op de voorste 9 zijn de fairways vrij breed maar vrij ongelijk en zowel de bomen als het water fungeren als natuurlijke hindernissen. Op de back-nine is de baan vlakker en bezaaid met sinaasappelbomen ("naranjos" in het Spaans), dus het is niet moeilijk te raden waar de club zijn naam aan dankt.

Villa Padierna Golf ClubL Los Flamingos en Alferini

Bovenop de pittoreske heuvels van de Costa del Sol, met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee, biedt Villa Padierna Golf Club een oase van rust die gegarandeerd adembenemend zal zijn. Villa Padierna golfclub beschikt over twee 18-holes golfbanen die allebei een vermelding verdienen, Flamingos Golf, Alferini Golf.

Eervolle vermelding: La Cala

La Cala Golfresort is voor elke golfer heel geschikt om naar toe te gaan. Er zijn 3 x 18 holes en elke baan is uitstekend verzorgd. er zijn veel hoogte verschillend en elke hole is een uitdaging op zich. De baan is wel druk, maar dat komt omdat het prijsniveau ook erg aantrekkelijk is. Het hotel en restaurant zijn prima waardoor de locatie heel geschikt is voor een shortbreak.

En dan onze eerlijke mening over:

Finca Cortesin: te duur

Vlakbij de Middellandse Zee en in een bevoorrechte omgeving van de Costa del Sol, is Finca Cortesin een bekende naam geworden in de golfwereld. Finca Cortesin Golf Club heeft 18 holes ontworpen door Cabell Robinson, een lengte van 6800 meter en meer dan 100 bunkers. Het wordt beschouwd als een van de beste golfbanen in Spanje. Door de bevoorrechte locatie van de baan kunnen spelers genieten van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de berge

Real Club Valderrama: alleen de naam

Real Club Valderrama is gelegen in Andalusië, de grootste en meest zuidelijke regio van Spanje. Het ligt een paar kilometer ten noorden van Gibraltar, op ongeveer twee uur rijden van Cádiz en anderhalf uur van Málaga. De par 71 Championship Course meet 6356 meter vanaf de professionele tees. Valderrama is geen gemakkelijke baan - en dat was ook niet de bedoeling. Het is zo ontworpen dat elke slag doordacht en precies moet zijn. De baan werd in 1974 ontworpen door Robert Trent Jones, Sr, een van de grootste golfbaanarchitecten allertijden.

Real Club de Golf Las Brisas: besloten club

Las Brisas is een 18 holes golfbaan die gelegen is in het hart van Nueva Andalucía, in de zogenaamde Golf Vallei. Real Club de Golf Las Brisas is een van de oudste banen aan de Costa del Sol. Robert Trent Jones, één van de beroemdste golfbaanontwerpers, is verantwoordelijk voor het ontwerp. Een prachtige baan die wij niet meenemen in onze lijst omdat het een besloten baan betreft.

Aloha Club de Golf: besloten club

Aloha golfclub is een 18 holes baan gelegen in Marbella, in het hart van de Costa del Golf en op slechts enkele minuten van Puerto Banús. Aloha Golf is een prima onderhouden baan die nauwkeurigheid vereist: Op de 1ste, de 4de, de 13de en de 18de na zijn de holes niet overdreven lang. Het is een smalle baan met veel hindernissen en bomen die strategisch geplaatst zijn. De rough maakt het er niet gemakkelijker op en sommige greens hebben een geonduleerd oppervlak. Een prachtige baan die wij niet meenemen in ons overzicht omdat dit ook een besloten baan is voor leden.

 

  • Hits: 471