Skip to main content

GOLFBANEN SPANJE

Al tientallen jaren gaan Europese golfers op golfvakantie naar Spanje. Of je nou gaat golfen aan de Costa de Sol of aan de Costa Blanca, golf in Spanje zal niet teleurstellen. Vooral langs de mediterrane kust liggen veel golfbanen van hoge kwaliteit.

Populaire Spaanse golfbestemmingen zijn het gebied rond Barcelona (inclusief Girona), de Alicante regio (Benidorm) en het gebied rondom Malaga. 

Finca Cortesin Golf

La Reserva Club Sotogrande

Marbella

De meeste golfbanen in Spanje zijn te vinden in de buurt van Marbella. Hier bevinden zich meer dan 30 golfbanen in een straal van 30 kilometer.

Het is goed om te weten dat op veel golfbanen in Spanje het gebruik van buggies verplicht is. Dit heeft te maken met de heuvelachtige gebieden die lastig te belopen zijn.

Het klimaat in Spanje is verschillend. Over het algemeen is er een mediterraan klimaat. Dit staat voor warme, droge zomers en zachte winters. Het echte binnenland van Span je biedt warme, droge zomers en koude winters.

Voor golfers in heel Europa is golf in Spanje geschikt omdat er het gehele jaar door aangename temperaturen zijn, en golfers dus het gehele jaar van golfbanen in Spanje kunnen genieten. Golf in Spanje is geschikt voor iedereen die van golf, rust, eten en drinken houdt.

Ben je op zoek naar echt topbanen aan de Costa del Sol? Bekijk dan eens deze schitterende golfbanen:

Finca Cortesín Golf Club
La Reserva Club Sotogrande
Zagaleta Golf
Almenara Golf
Las Brisas Golf
Alferini Golf
San Roque 
Alcaidesa Links
Marbella Golf & Country 
Aloha Golf

LA ZAGALETA GOLF

Zagaleta is een exclusief residentieel landgoed van bijna 900 hectare prachtige natuurlijke heuvels en valleien, op een prachtige locatie met uitzicht op de zee, op slechts tien minuten van Marbella. Privacy, veiligheid en uitzonderlijke service onderstrepen onze positie als Europa's beste woonresort.

Op Zagaleta liggen 2 golfbanen. De Old Course is prive voor bewoners en hun gasten. De New Course is aangelegd in 2005, ook voor bewoners en hun gasten. In 2021 is echter beslote, tot groot enthousiasme van andere golfers, dat de New Course open gesteld zou worden voor spelers van buiten. Maar La Zagaleta blijft exclusief, want als externe speler kun je slechts 3 uur per dag terecht voor een starttijd. Spelen op Zagaleta blijft dus heel bijzonder.

Verwacht je hier een enorme greenfee-prijs? Dat valt eigenlijk best mee. Voor € 195 speel je op een van de mooiste golfbanen van de Costa del Sol. En daarmee een stuk voordeliger dan Valderama en Finca Corstesin.

ZAGALETA: DE GOLFBAAN

De golfbaan is vanaf hole 1 tot hole 18 gericht op luxe, kwaliteit en het benadrukken van de prachtige omgeving. Bunkers, paden, fairway en rough liggen er onberispelijk bij.
Elke hole is een beleving op zich, niet in de laatste plaats doordat de baan enorm ruim is opgezet. De holes zijn stuk voor stuk prachtig qua ligging, maar ook uitdagend en allemaal heel tactisch om te spelen.
Afslaan met een driver is hier risicovol en zou ik zo min mogelijk doen. De bal rolt veel en gaat snel richting de afgrond.

De greens zijn snel, eerlijk en van een prachtige kwaliteit. Maar eerlijk is eerlijk, de baan is ook behoorlijk lastig. La Zagaleta is echter geen baan waar je snel een goede score zal kunnen behalen. Niet in de laatste plaats omdat zeker 8 holes beginnen met het oversteken van een flinke afgrond. Heb je niet genoeg carry? Dan ben je kansloos. De baan is dan ook niet echt geschikt voor spelers met een handicap boven de 27.

LAS BRISAS GOLF CLUB

Real Club Las Brisas Golf Club is een van de oudste golfbanen aan de Costa del Sol en ligt vlak naast Golfbaan Aloha in het midden van Marbella. Ondanks dat het een echte leden-golfbaan is, kun je hier als greenfee speler terecht.

Real Club Las Brisas Golf Club is aangelegd door Robert Trent Jones, een van de meest bekende golfbaanontwerpers. Door het lay out van de baan heb je flink wat accuratesse nodig in je slagen. Er zijn veel waterhindernissen, tien kunstmatige meren en de meeste greense liggen verhoogd. Allemaal wel in en prachtige, natuurlijk omgeving.

Goed onderhoud en snelle greens

De golfbaan is altijd netjes en goed onderhouden. De snelle greens zijn lastig te lezen. De baan is wel prima om te lopen en voor elk niveau golfer prettig om te spelen. De baan is wel wat drukker ondanks de aanzienlijke greenfee prijs. De baan is het echter wel waard.

Het clubhuis is gezellig en vooral vanaf het terras heb je prachtig uitzicht op de golfbaan. Je kunt daarbij kiezen voor het restaurant voor een lekker lunch of diner of voor de laagdrempelige "kiosk" beneden waar je ook voordelig drinken en een kleine snack kunt halen.

Mocht je de kans hebben als introducee te spelen op Real Club Las Brisas Golf Club dan is dat altijd aan te raden. De normale greenfee bedraagt rond de € 250 en als introducee betaal je slechts zo'n € 70 voor deze prachtige baan.

ONA VALLE ROMANO GOLF & RESORT

Valle Romano Golf & Resort is een golfcomplex aan de Costa del Sol, vlak bij Estepona. Een prachige toegankelijke golfbaan met wijdse uitzichten ligt naast een uitgebreid complex met appartementen met uitzicht op de golfbaan.

Golfbaan ONA Valle Romano is een verrassend mooie golfbaan net buiten Estepona. De eerste 9 holes zijn iets minder uitdagend en gelegen tussen woningen. De tweede 9 holes zijn ronduit prachtig en spannend. De baan is tactisch, maar zowel als beginnende als gevorderde golfer kan je prima je score halen. De greens zijn groot, maar ook snel en geonduleerd. De fairways zijn smal en van prima kwaliteit.

Hoewel de baan redelijk wat hoogte verschillen kent, heb je toch vaak vlakke liggingen op de fairway omdat je bal meestal weer "naar beneden rolt" vanaf de zijkanten van elke hole. Daardoor heb je toch vaak een vlakke ligging, wat de baan ook voor de beginnende golfer elk aantrekkelijk maakt.

Voor een "onbekendere" golfbaan is dit absouut aan aanrader.ONA Valle Romano is heel geschikt voor golfers van alle niveaus. 

Valle Romano Golf & Resort

Naast de golfbaan ligt een enorm complex met appartementen. Ideaal voor een golfvakantie aan de Costa del Sol. De appertementen zijn er in diverse groottes, maar zijn allemaal ruim en schoon en hebben een eigen kitchenette. Je kunt zelf je ontbijt verzorgen of gebruik maken van een uitgebreid ontbijt in het restaurant. Ook een fitness en 2 zwembaden zijn aanwezig.

ALCAIDESA GOLF RESORT

De linksbaan van Alcaidesa Links Golf Resort is prachtig verzorgd en geeft een schitterend uitzicht op Gibraltar. Direct aan de kust geven de hoog gelegen tee boxes een schitterend uitzicht over de Middelandse Zee.

ALCAIDESA LINKS GOLF RESORT

De linksbaan van Alcaidesa ligt direct aan de Middelandse Zee en heeft daarmee gelijk een enorme "pre". De uitzichten tot aan Gibraltar zijn geweldig! Bij binnenkomst in het clubhuis heb je direct al een waanzinnige doorkijk naar de zee. De uitstraling van het clubhuis en vooral het uitzicht vanaf het terras is geweldig. 

Tijdens de eerste holes daal je langzaam af naar lhet niveau van de zee. Daar bevinden de meeste holes zich direct langs het strand. Daar ligt door de wind tegelijk de moeilijkheid van deze baan

De golfbaan zelf is goed onderhouden, tactisch en zeer uitdagend als je niet veel afstand vanaf de tee hebt. De baan is daardoor iets leuker voor de gevorderde golfer. Maar neem altijd voldoende ballen mee!