Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Finca Cortesín Golf Club

Finca Cortesín Golf Club is voor veel golfers het hoogtepunt van hun golfreis. Vanaf de autoweg A7 tussen Estepona en San Diego neem je bij een rotonde bij Playa Chica de afslag. Na ongeveer een kilometer doemt de entree op. Via een grote witte poort kom je op een binnenplein waar bij een 2e slagboom een uiterste vriendelijke bewaker je verwijst naar de parkeerplaats voor golfers.

Als je 200 meter verder de parkeerplaats oprijdt, komt er al een buggy aan van de caddymaster, om je golftas op te halen. Zelf sjouwen is er op deze golfbaan niet bij! Je tas wordt meegenomen en zal aan de andere kant van het clubhuis alvast op je buggy geplaatst worden. Service staat hier hoog in het vaandel.

Clubhuis/ restaurant

In het clubhuis is een kleine, gezellige ruimte waar je nog wat kunt even of drinken voorafgaand aan je ronde. Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht op de driving range, waar torentjes hagelwitte golfballen al op je staan te wachten. De proshop biedt een leuke collectie spullen, maar het prijs niveau is wel gelijk aan het niveau van de baan. Geen koopjes dus, maar exclusieve merken.

Klantvriendelijkheid

Op de driving range staat al een rij buggy’s klaar op volgorde van starttijd. Op de buggy staat netjes je naam, je golfclubs staan achteraf en in de buggy vindt je water en een kleine versnapering. Maar ook in de baan wordt je nog getrakteerd op een lekker soepje of een frisse snack, afhankelijk van het weer. Na afloop worden je clubs weer voor je van de buggy gemaakt, ze worden zelfs schoongemaakt en als je -na een afsluitende borrel- naar huis gaat, worden ze weer naar je auto gebracht.

Golfbaan

De baan heeft prachtige uitzichten en is op alle vlakken perfect verzorgd. Er valt niets op aan te merken. De paden zijn goed verzorgd en de routing is overal duidelijk. Bunkers zijn altijd netjes en van goede kwaliteit. Consistentie in de verzorging van de golfbaan is hier overduidelijk groot.

Greens

Hoewel de golfbaan ook voor de beginnende golfer, redelijke mogelijkheden biedt, zijn de greens van een andere categorie. Zelfs ervaren spelers, hebben hier nog al eens moeite mee. De greens zijn namelijk nogal een uitdaging. Door het extreem kort gemaaide graag zijn de greens enorm snel en door de ondulatie lastig te lezen. Het is daarom aan ta raden voorafgaand aan je ronde even te oefenen op de puttinggreen.

Verbeteringen in de baan

Na ons laatste bezoek in 2021 hebben wij Finca Cortesin ook in 2022 bezocht. Hoewel de baan altijd al van goede kwaliteit was, wordt en nu een grote verbeterslag gemaakt. Het doel is om de baan voor de Solheim Cup 2023 in absolute topstaat te brengen. Dat betekent dat bunkers worden vernieuwd en de rough wordt aangepakt. Jammer genoeg heb je tijdens het spelen wel wat last van het onderhoud.

 

Top locaties in de buurt van Finca Cortesin van onze PGA Golfprofessionals

Wil je alle reisaanbiedingen bekijken voor de Costa del Sol, kijk dan hier.

 

 

Speeltip:

Fina Cortesis is te spelen door de betere golfers vanwege de handicapvereiste (dames 36, heren 28). Voor handicappers 25 tot 35 is de baan goed te spelen, maar het verbeteren van je handicap zal een uitdaging zijn vanwege de snelle greens met bermuda gras en de vele schuine liggingen.

Voor golfers met handicap 24 of lager is de baan uitdagend maar ligt het verbeteren vanb je handicap zeker binnen bereik.

 Algemeen

  • 18 holes, par 72, 5884 meter
  • Handicap vereiste heren : hcp 28
  • Handicap vereiste dames: hcp 36
  • buggy is bij de greenfee inbegrepen (evenals driving range ballen). De buggy is altijd voorzien van flesjes water een kleine snack voor tussendoor.

Greenfee's

Losse greenfee's zijn gemiddeld € 175. Dat is een behoorlijk bedrag, maar voor de aboslute nummer 12 van Spanje, zeker de moeite waard.

 

Oeps, er gaat iets mis. Wil je het opnieuw proberen?
Dankjewel voor je inschrijving!

Nieuwsbrief

Design Escapes

AllesOverGolfreizen.nl is een website vol inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals


© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.