Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Arzaga Golf Club Resort

Palazzo Arzaga Golf Club ligt bij het Palazzo Arzaga. Een prachtig oud Paleis met klassieke inrichting. Het terrein heeft een volwaardige 18 holes baan en 9 holes baan gelegen bij een prachtig historisch hotel.

arzaga course

De toegangsweg naar het oude Palazzo is een smal weggetje, tussen 2 rijden eeuwenoude bomen. Het weggetje komt uit op de binnenplaats van het Paleis waar de entree van het hotel zich bevindt. De historie komt je aan alle kanten tegemoet. Aan de binnenplaats ligt ook de eigen kapel van het paleis. Heb je tijd? Zeker de moeite om even binnen te lopen!

Eenmaal binnen is de ontvangst hartelijk en zeer professioneel. De kamers stralen dezelfde historie uit als het pand. Hoge plafonds, en openslaande deuren. Airco kun je hier echter niet verwachten in dit eeuweoude pand. Maar door de stenen muren en hoge plafonds, blijft het altijd redelijk aangenaam.

Het ontbijt vindt altijd plaats op de binnenplaats van het hotel. In het ochtendzonnetje voel je je hier teruggaan in de tijd.

Golfbaan
Direct voor het hotel, ligt de 18 holes golfbaan. Arzaga Golfclub is in 2019 gekozen tot nummer 7 golfbaan van Italië. De 18 holes van de Nick Nicklaus II baan zijn eenvoudig en breed. De fairways en greens zijn netjes verzorgd waarbij de t-boxen iets meer aandacht zouden mogen krijgen. Op de Jack Niklaus baan is een buggy niet noodzakelijk. De baan is breed en er valt goed te scoren voor zowel de beginnende golfer en de betere golfer. Je hebt wel wat afstand nodig op de Par 5 holes maar verder zijn de holes niet al te lang.

Fairways zijn redelijk vlak en bij de hoogtes die er zijn, sla je veelal vanaf hogere posities omlaag,. De teeboxen liggen dus vaak wat hoger. De greens zijn groot en redelijk snel.

9 holes
De 9 holes van de Gary Player baan liggen meer afgelegen maar zijn het zeker waard om te spelen. Ze zijn gevarieerder en spannender voor de betere golfer. De greens zijn kleiner en meer geonduleerd. Op de Gary Player baan is een buggy wel erg prettig.

Het clubhuis bevindt zich op de benedenverdieping van het hotel. Een totaal andere wereld, want het is er modern en strak ingericht. In het clubhuis kun je een goede golf-hap bestellen en op het terras een lekker biertje drinken.

Banen in de omgeving

Wil je ook andere golfbanen spelen in de omgeving? Dan zijn Garda Golf Country Club, Colombare Golf en Chervo Golf Club makkelijk te bereiken.

Algemene informatie 18 holes baan

Aantal holes: 18 holes, par 72, 5960 m
Handicap vereiste heren: hcp 54
Handicap vereiste dames:  hcp 54
Een buggy is op deze baan niet nodig.

Greenfee's

Losse greenfee's zijn € 78,- tot € 98,-, maar bij een compleet pakket uiteraard goedkoper.

arzaga hotel

Oeps, er gaat iets mis. Wil je het opnieuw proberen?
Dankjewel voor je inschrijving!

Nieuwsbrief

Design Escapes

AllesOverGolfreizen.nl is een website vol inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals


© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.