Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Alle reisorganisaties hebben hun voorwaarden aangepast aan de huidige Covid-situatie, zo kun je zorgeloos boeken. Meer weten?

Online een starttijd boeken in Europa

Langzaam komt het steeds vaker voor dat golfers de starttijden voor hun golfreis online boeken. Ook in het buitenland. Niet alleen handig omdat je dit kunt doen wanneer je wilt, maar ook omdat je op die manier lastige telefoongesprekken met Franse, Italiaanse of Spaanse receptionisten kunt vermijden. Maar hoe kun je nu wel vooraf je de starttijd boeken die je wilt op je vakantiebestemming?

golfreizen tee time

Je hoeft ook geen e-mails meer te verzenden, die te vaak onbeantwoord blijven. In de zeldzame gevallen dat je erin slaagt via de mail een starttijd te reserveren, wordt bij de betere golfbanen vaak gevraagd om al uw creditcardgegevens door te geven om een ​​"no-show" te voorkomen. Dat raden we natuurlijk altijd af

Op dit moment (voorjaar 2020) kunnen al meer dan 390 golfclubs in realtime online worden geboekt via Leadingcourses.com . Het mooie is: je kunt het beste tijdvak en het beste tarief selecteren. Hieronder delen we de beste tips die u kunnen helpen om uw volgende starttijd ook online te boeken!

Waar moet je op letten bij het online boeken van een starttijd?

Allereerst wil je er zeker van zijn dat je daadwerkelijk hebt geboekt. Niet elke site boekt rechtstreeks in het startboek van een golfclub. Sommigen doen alsof ze boeken, maar moeten dan telefonisch contact opnemen met de club om te controleren of de starttijd echt nog beschikbaar is. Dit kan leiden tot een teleurstelling - geen starttijden beschikbaar, een andere tijd of zelfs een andere dag. Dit kan erg vervelend zijn, vooral als je een korte golfvakantie (een weekend) doorbrengt of als je een vliegtuig moet halen.

Op Leadingcourses.com wordt een realtime verbinding gemaakt met de agenda van de club en dat tijdvak is gereserveerd totdat je betaalt. Zo weet je meteen welke starttijden nog beschikbaar zijn en tegen welk tarief. De dag van de week kan een groot verschil maken voor uw tarief. Spelen in het weekend kan veel duurder zijn dan op een weekdag.

Greenfee reserveren tegen een redelijke prijs

Veel golfclubs hanteren verschillende tarieven per seizoen. De zomerperiode is bijvoorbeeld het laagseizoen voor golfbanen in Spanje en Portugal. Omdat mensen op vakantie zijn met hun gezin en vanwege de hitte, kun je spelen voor vrij aantrekkelijke tarieven. Als het warm is, neem dan voldoende water mee. Gebruik voldoende zonnebrandcrème en huur een buggy!

Als je op tijd boekt, kun je vaak kiezen voor een early bird tarief (vaak vóór 9.00 uur) of twilight tarief (vaak na 15.00 uur). Houd er rekening mee dat een twilight starttijd kan betekenen dat je je ronde mogelijk niet kunt voltooien. Vooral laat in het jaar (oktober - december) moet je daar rekening mee houden. Dus wees op tijd bij het boeken van je starttijd en houd rekening met de zonsondergang, want dat kan je echt veel geld besparen.

Het kan ook verstandig zijn om een ​​buggy direct online te boeken. Je kunt vaak aanbiedingen (greenfee met een buggy) vinden die veel goedkoper zijn dan wanneer je ter plaatse een buggy moet boeken.

Een andere tip is om minder populaire gebieden te bekijken. Golfbanen boven Lissabon zijn bijvoorbeeld goedkoper en bieden vaak dezelfde of hogere waarde dan banen in de Algarve. Een gebied met uitzonderlijk goede banen is Obidos, met West Cliffs, Praia d'El Rey en Royal Obidos. En het mooie is dat je met al deze online een starttijd kunt boeken.

Elke cent waard

Sommige golfbanen kunnen erg duur zijn, zoals de top 3 van de Costa del Sol, Finca Cortesin, Valderrama of La Reserva\ Sotogrande. Maar in de meeste gevallen bieden ze echt waar voor je geld. Controleer gewoon de beoordelingen. Een buggy is bijna altijd inbegrepen - vaak met GPS. Gratis driving range ballen, water, tees en de tijd tussen elke flight kan 15 minuten zijn vergeleken met 5-7 minuten bij een normale andere golfbanen. De tijd tussen flights bepaalt grotendeels waarom je de greenfee betaalt, samen met het hoge onderhoudsniveau van de baan en het ontwerp / de lay-out van de golfbaan.

In augustus en begin september bereiden veel golfclubs in Zuid-Europa hun baan voor op het hoogseizoen, dus verwacht dat veel banen in onderhoudsmodus zijn.  Dit betekent dat je vaak tegen een gereduceerd tarief kunt spelen. Het sluiten van bepaalde holes gebeurt ook van tijd tot tijd. Maar het is een goede gelegenheid om tegen een gereduceerd tarief een leuke baan te spelen. De routing, de fairways, de service en het uitzicht zijn uiteindelijk hetzelfde.

Steeds meer clubs maken gebruik van dynamische prijzen. De prijs van de greenfee wordt in dat geval bepaald door de bezettingsgraad van de golfbaan, een beetje zoals hoe het werkt bij het kopen van uw vliegticket. Prijzen kunnen aanzienlijk veranderen. Clubs zoals Finca Cortesin maken hier nu gebruik van. Bij Finca Cortesin kun je tot 305 euro betalen, maar dit kan dalen tot 170 euro als je hun prijzen goed in de gaten houdt.

Service is net zo belangrijk als prijs

Zorg er altijd voor dat u boekt bij een bedrijf dat u kunt vertrouwen en dat snel zal reageren op problemen of vragen. Bekijk sites zoals Trustpilot en Facebook om te zien wat andere mensen van de service vinden.

Kijk ook naar de annuleringsopties.

Starttijden beschikbaar in de populairste golflanden

Het is al mogelijk om online een starttijd te boeken op de meeste golfbanen in Spanje, Portugal en Frankrijk. We voegen elke week meer boekbare clubs toe, dus kom regelmatig terug. We bieden ook starttijden online in Tsjechië, Italië, België en Duitsland. Ierland, Schotland en Engeland worden binnenkort toegevoegd. Bekijk nu alle boekbare golfbanen in Europa en maak indruk op uw vrienden!

Afdrukken

google-site-verification=OArFVvpJXIgl7hIX42W0Vuww7WSTvQ6nKJ1wCngLqzQ TML