Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

10 Tips voor een geslaagde golfvakantie

Heerlijk toch, zo'n golfvakantie? Maar waar moet je allemaal aan denken voordat je met familie of golfvrienden op die droombestemming bent gearriveerd en je lekker onbezorgd kunt golfen?

Je hebt natuurlijk golfreizen in alle soorten en maten en vooral naar veel bestemmingen. Heel veel bestemmingen. Misschien dat je door het lezen van dit artikel op het beste idee voor het vinden van jouw golfvakantie wordt gebracht.
 
  1. Zelf boeken of via een reisbureau?
  2. (Beter) leren golfen op reis
  3. Welke handicap heb je nodig in het buitenland?
  4. Kun je op buitenlandse golfbanen je handicap verbeteren?
  5. Je golftas mee in het vliegtuig, is dat handig?
  6. Hoe vind je een goede travelbag?
  7. Golfbanen zoeken en boeken tegen de beste prijzen
  8. Zijn jouw golfspullen goed verzekerd?
  9. Zin in en leuke golftoernooi tijdens je golfreis?

1. Zelf boeken of via een reisbureau?

Ga je een golftrip maken of ben je een golfvakantie aan het plannen? Je kunt op twee manieren te werk gaan. Je kunt de reis helemaal zelf boeken. Dat betekent dat je zelf het hotel zoekt en boekt, starttijden vastlegt, autohuur regelt, ga maar door.
Je kunt de hulp inschakelen van een golfreisbureau. De golfreisaanbieders hebben allerlei arrangementen op diverse bestemmingen in de aanbieding maar kunnen ook een reis naar wens samenstellen.
Soms is het voordeliger om alles zelf te boeken maar soms ook niet; de golfreisbureaus krijgen namelijk hoge kortingen bij hotels en golfbanen. 
 
Het voordeel van pakketreizen is dat je gegarandeerd je geld terug krijgt als deze niet door kan gaan vanwege Covid. Voor pakketreizen die in 2021 geboekt worden, kunnen reisorganisaties geen vouchers meer aanbieden. Dat betekent dat de reisorganisaties (zoals PinHigh, Golfreizen.nu en GolfTime) binnen 14 dagen de reissom moeten terugbetalen als de pakketreis niet door kan gaan door Covid-19.

2. (Beter) leren golfen op reis

Een alternatief voor een gewone golfvakantie is een clinicreis waarbij je golf leert of les volgt. Eén of meer professionals begeleiden de reis en geven les op de oefenfaciliteiten en in de baan. Tijdens zo'n vakantie kan men soms al het handicap-54 bewijs (GVB) halen. Er zijn ook veel clinicreizen voor gevorderde golfers die beter willen worden terwijl ze van een vakantie en mooi weer genieten. Lessen worden gecombineerd met spelen. 
 
Een prachtige locatie met beginners- en gevorderden clinics is Resort El Rompido . De ideale manier om in korte tijd uw golfniveau flink te verbeteren in een zonnige ambiance aan de Costa de la Luz, waar u verblijft in het 4-sterren superior hotel Precise Resort El Rompido.

3. Welke handicap heb je nodig in het buitenland?

Op de meeste golfbanen in de wereld ben je welkom met handicap 54 of lager maar houd er bij het boeken van golftrips rekening mee dat sommige courses bijvoorbeeld een lagere  handicap vereisen. Meer informatie vindt je in dit artikel Kan ik in het buitenland golfen met hcp 54? 

4. Kun je op buitenlandse golfbanen je handicap verbeteren?

Sinds 2015 kun je ook in het buitenland qualifying rondes spelen die meetellen voor je handicap. Dus tijdens je vakantie aan je handicap werken is ook mogelijk. Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan dit artikel.

5. Je golftas mee in het vliegtuig, is dat handig?

De meeste golfers willen hun eigen golftas meenemen als ze met golfvakantie gaan. Als je met het vliegtuig reist, dan verschillen de tarieven en het maximale aantal kilo's per maatschappij.  Lees hiervoor het artikel Golftas mee in het vliegtuid: de tarieven.

6. Hoe vind je een goede travelbag?

Als je de clubs meeneemt in het vliegtuig, dan heb je een goede travelbag nodig om de stokken te beschermen. Lees het artikel Travelbag kopen: 5 aandachtspunten.

7. Golfbanen zoeken en boeken tegen de beste prijzen

Op zoek naar een buitenlandse golfbaan? Ga naar de pagina Zoek een buitenlandse baan of raadpleeg de Leadingcourses-ranglijsten met de best gewaardeerde golfbanen in het buitenland. Starttijden op Europese banen boeken? 

8. Zijn jouw golfspullen goed verzekerd?

Bij een golfreis naar het buitenland is het verstandig om je goed te verzekeren. Kijk wat je bestaande (reis)verzekeringen dekken en overweeg een verzekering voor je clubs, die kunnen bij een reis per vliegtuig schade oplopen. Daarnaast kun je het slachtoffer zijn van diefstal. Er zijn verzekeraars die een gecombineerde golfuitrusting- en hole-in-one-verzekering aanbieden.

9. Zin in en leuke golftoernooi tijdens je golfreis?

Op toernooireizen spelen de deelnemers enkele dagen van de golfvakantie een toernooi. Soms is zo'n toernooireis een pro-am: een wedstrijd met pro's en amateurs.
 
Zo vindt van 31 oktober tot 7 november 2021 het ALDIANA CLUB COSTA DEL SOL - TOERNOOI   plaats het fraaie all-inclusive resort Aldiana Club Costa del Sol in Sotogrande. In een ongedwongen sfeer geniet je van de geweldige mediterrane en internationale cuisine, aangevuld met een ruime selectie aan drankjes, high tea’s en gala diners.
 
Oeps, er gaat iets mis. Wil je het opnieuw proberen?
Dankjewel voor je inschrijving!

Nieuwsbrief

Design Escapes

AllesOverGolfreizen.nl is een website vol inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals


© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.