Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Alle reisorganisaties hebben hun voorwaarden aangepast aan de huidige Covid-situatie, zo kun je zorgeloos boeken. Meer weten?

Real Club Valderrama

Elke golfer wil Real Club Valderrama "eens in zijn leven" spelen. De baan heeft in de golfwereld een enorme historie en naam omgebouwd. Onze PGA Golfprofessionals zijn er diverse maken geweest, maar geven je hun eerlijke oordeel.

 

Real Club Valderrama zou volgens de boekjes de absolute top moeten zijn van golfbanen aan de Costa del Sol. Helaas valt de golfbaan, ten opzichte van de torenhoge verwachtingen, een beetje tegen. De golfbaan is mooi, maar niet spectaculair. De fairways zijn smal en de greens klein maar goed.  Daarnaast bent je veplicht naast je dure greenfee, een caddy te nemen. Zelfs onze professionals ontkomen niet aan die verplichting. Daaraan ben je ook (met 2 personen) € 60 kwijt. 

Reputatie

De oefenfaciliteiten zijn op de locatie zeer beperkt. De driving range is klein en als greenfee-speler mag je daar slechts 30 minuten gebruik van maken voorafgaand aan de ronde. En wil je iets drinken dan mag dat in een speciaal klein deel van het clubhuis met een klein stukje winderig terras waar de zon echt nooit schijnt.

Je zou voor een golfbaan met deze allure, iets meer verwachten als gast. De leden hebben echter toegang tot de betere delen van het clubhuis en het is duidelijk te merken dat ze hier op greenfee-spelers niet zitten te wachten.

Persoonlijk advies

Als je aan de Costa del Sol geld wilt uitgeven aan een relatief duurdere golfbaan, dan zijn er volgens onze golfprofessionals betere golfbanen zoals Finca Cortesin of La Reserva Sotogrande. Niet alleen krijg je daar een golfbaan met iets meer allure, ook de gastvrijheid is beter.

Real Club Valderrama kun je zeker spelen omdat dit een baan is met een enorme geschiedenis, een baan die misschien "once in a lifetime" gezien wilt hebben. Maar pas dan wel je verwachtingen aan. Ga voor de ervaring en iets minder voor de kwaliteit.

Hoogteverschillen zijn beperkt op Valderrama. Alleen op de 2e 9 holes zijn er wat glooiingen en kom je ook ongelijke liggingen tegen.

Algemene informatie

  • Aantal holes 18 holes, par 71, 5501 meter
  • Handicap vereiste heren: 24
  • Handicap vereiste dames: 32
  • een buggy is niet nodig
  • caddy is verplicht

Greenfee

De gemiddelde greenfee op Real Club Valderrama bedraagt gemiddeld € 400. Dat is een aanzienlijk bedrag en naar onze mening te veel voor deze baan. Als je bereid bent een duurdere greenfee te betalen, adviseren wij Finca Cortesin of Sotogrande La Reserva. Dat zijn ook dure banen, maar maar een kwaliteit die vele malen beter is dan Valderrama.

 

Afdrukken

Met Trivago naar Kempinski Bahia

Zoek voordeligste tarieven voor Kempinski Bahia bij Trivago

kempinski bahia

 trivago

Met Golfreizen.nu naar Spanje

Zoek je betaalbare golfreizen aan de Costa del Sol? Bekijk dan het aanbod van Golfreizen.nu

alcaidesa golfreizen

golfreizen nu

Met Pinhigh naar Spanje

Zoek je golfreizen aan de Costa del Sol? Bekijk dan het uitgebreide aanbod 

Alferini Golf

pinhigh logo

google-site-verification=OArFVvpJXIgl7hIX42W0Vuww7WSTvQ6nKJ1wCngLqzQ TML