Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Royal Park Golf I Roveri

Royal Park Golf I Roveri ligt naast Circolo Golf Torino La Mandria, op de oude jachtterreinen van de Keizerlijke familie met 2 keer 18 holes om je hart op te halen.

roveri golf

De golfbaan heeft echter een volstrekt ander karakter dan Circolo Golf Torino La Mandria. Niet beter of minder. Maar onvergelijkbaar. Daarom zou je altijd beide banen moeten spelen. Golfbaan Roveri heeft 2 keer 18 holes om je hart op te halen. Dat begint al bij het clubhuis dat van alle gemakken is voorzien. Prachtig onderhouden en gastvrijheid is top!

De oude 18 holes “Trent Jones Sr. Course” zijn ontworpen door Robert Trent Jones. Hij heeft banen ontworpen in tweeënveertig Amerikaanse staten en achtentwintig landen. Jones is van mening dat elke hole "een moeilijke par, maar een gemakkelijke bogey" moet zijn. Dat is op Roveri golf ook duidelijk gelukt. Hole 17 van de Trent Jones Sr Course is verkozen tot "de mooiste hole van Italië" (Gazzetta dello Sport).

Op de oude 18 holes zijn er op enkele holes wat hoogteverschillen. Naast de fairways is het gras wel aanzienlijk hoger en taaier. Iets om rekening mee te houden! Greens zijn snel en prachtig!

De nieuwe 18 holes, Golfbaan Pramerica by Hurdzan-Fry uit 2006 zijn ontworpen door het duo Michael Hurdzan en Dana Fry. In 2014 werd de Pramerica verkozen tot de beste nieuwe baan door "The World of Golf", Golf Digest en GolfWorld. Dat deze 18 holes nog niet erg oud zijn, is duidelijk te zien. De baan heeft een open karakter en meer ruimte. Beide banen behoren echter tot de top van Italië en terecht.

Hoogteverschillen zijn op de nieuwe 18 holes beperkt. Fairways zijn relatief vlak. De greens zijn goed aan te spelen en voor Italiaanse begrippen groot.

En 1 ding... zorg dat je in het clubhuis luncht of dineert: het is er geweldig!

Algemene informatie Trent Jones Sr. Course

Aantal holes: 18 holes, par 72, 6218 m
Handicap vereiste heren: hcp 36
Handicap vereiste dames: hcp 36
Een buggy is niet nodig

Algemene informatie New Course

Aantal holes: 18 holes, par 72, 6165 m
Handicap vereiste heren: hcp 36
Handicap vereiste dames: hcp 36
Een buggy is niet nodig

Greenfee's
Losse greenfee's zijn € 110 tot € 160

Oeps, er gaat iets mis. Wil je het opnieuw proberen?
Dankjewel voor je inschrijving!

Nieuwsbrief

Design Escapes

AllesOverGolfreizen.nl is een website vol inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals


© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.