Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Geel reisadvies Spanje: zorgeloos golfen?

Het reisadvies voor Spanje staan vanaf 13 augustus op geel. Wat betekent het geel reisadvies voor Spanje eigenlijk? Kun je nu zorgeloos gaan golfen aan de Costa del Sol? We leggen het hieronder voor je uit. Maar we verklappen al wel dat je zorgeloos kunt golfen in de Spaanse zon.

golfreizen spanje

 

 

Mondkapjes zijn nog steeds verplicht vanaf 6 jaar in alle publieke binnen-ruimtes. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer en in hotels, in restaurants en in bars. Behalve als je aan tafel zit, dan mag het mondkapje af. Het dragen van een mondkapje buiten is niet meer verplicht, mits er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Let dus wel op dat als je het receptie of het clubhuis van een golfbaan binnenkomt, je een mondkapje opzet. Op de golfbaan mag deze af, net als op het terras buiten of als je zit in het restaurant.

De avondklok verschilt per regio. Zo hebben de regio's Valencia/ Costa Blanca en Catalonië/Costa Brava/Costa Dorada een avondklok van 01.00 tot 06.00 uur. Montoro, Estepona en Marbella hebben een avondklok van 02.00 tot 07.00 uur. De avondklok op de Canarische Eilanden en de Balearen is geschrapt.

Social Distancing geldt nog steeds. Je wordt overal geacht 1,5 meter afstand te houden van andere mensen. Let daarop in winkel, maaer bijvoorbeeld ook in de receptie of golfshop van de golfbaan die je bezoekt.

Heenreis van Nederland naar Spanje   

Met het Digitaal Corona Certificaat moet je een van de volgende bewijzen kunnen aantonen (ongeacht het vervoermiddel):

  • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat volledig bent gevaccineerd. De laatst prik moet minimaal 14 dagen geleden zijn gezet. Kinderen vanaf 12 jaar die meereizen met (een) gevaccineerde ouder(s) dienen een negatieve coronatest te overhandigen. Op het vaccinatiebewijs moet worden vermeld: naam, achternaam, datum van vaccinatie(s), type vaccin, het batchnummer, land waarin het vaccin is afgegeven, contactgegevens van de instantie die het bewijs heeft afgegeven.
  • Een herstelbewijs waaruit blijkt dat je bent hersteld van Covid-19. Het bewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT-test zijn afgegeven. Het document moet zijn afgegeven door een bevoegde instantie of een medische dienstverlener. Het volgende moet vermeld staan op het document: naam, achternaam, de datum van de eerste positieve NAAT-test, type NAAT-test dat is afgenomen, land van afgifte. De documenten dienen opgesteld te zijn in het Spaans, Engels, Frans of Duits. In het geval dat het document in een andere taal is opgesteld dan dient een aanvullende vertaling naar het Spaans te worden overlegd, opgesteld door een officiële instantie.
  • Een negatief testbewijs. Reizigers vanaf 12 jaar die naar Spanje reizen moeten binnen 72 uur voor aankomst een PCR-, LAMP-, TMA-test of binnen 48 uur voor aankomst een antigeen sneltest laten afnemen met een negatief resultaat. Een zelftest volstaat niet. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie omtrent de test, voorwaarden en procedure.

De documenten mogen zowel digitaal als op papier meegenomen worden.

Extra: RIVM Gezondheidsverklaring

Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.

Extra: FCS formulier Spaanse overheid      

Reizigers die per vliegtuig of boot naar Spanje reizen dienen een FCS formulier in te vullen. Deze gezondheidsverklaring vul je binnen 48 uur voor vertrek in via deze website. Wij adviseren om dit zo tijdig mogelijk te regelen. Vervolgens ontvang je een QR-code. Neem deze QR-code geprint of digitaal mee en houd deze gereed bij het inchecken en bij aankomst in Spanje.

Houd er ook rekening mee dat het niet meer mogelijk is om een papieren variant van het FCS formulier op te halen bij de airportbalie en vervolgens in te vullen. Zorg ervoor dat je dit voor vertrek hebt geregeld. Zonder ingevuld FCS formulier (QR-code digitaal of geprint) heb je helaas geen toegang tot de vlucht.

 

Terugreis van Spanje naar Nederland       

Iedereen vanaf 12 jaar, ongeacht het vervoermiddel, moet een Digitaal Corona Certificaat kunnen tonen voor de terugreis naar Nederland. Dit kan zijn:

  • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig bent gevaccineerd. De laatste prik moet minimaal 14 dagen geleden zijn gezet. Ben je gevaccineerd met Janssen? Dan moet de laatste prik minimaal 28 dagen geleden zijn gezet.
  • Een herstelbewijs waarbij de positieve NAAT(PCR)-test minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden moet zijn afgenomen.
  • Een PCR-test met een negatief resultaat van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Een antigeen sneltest met een negatief resultaat van maximaal 24 uur oud voor vertrek naar Nederland.

Extra: RIVM Gezondheidsverklaring

Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.

Check de last minutes: op naar zonnig Spanje met 30 graden!

Vind je de Nederlandse zomer tegenvallen of heb je gewoon lang getwijfeld of je wel op vakantie wilde gaan? Veel vakantie aanbieders hebben mooie last-minute aanbiedingen

La Cala Golf & Spa Resort: een groot en luxueus golfresorts met drie prachtige 18-holesbanen in het ruige berggebied op 15 minuten van de kust.

The Westin La Quinta golf resort & spa: een luxueus golfresort aan een 27-holesbaan bij Marbella

Carrossa Resort :een schilderachtig resort op Palma de Mallorca op een 3,5 hectare landgoed

Extra tip:

Scan je reisdocumenten (of maak er een foto van) en zorg dat je op reis toegang hebt tot de digitale kopie of foto. Bij diefstal van je reisdocument kan deze kopie van pas komen.

Afdrukken E-mailadres

google-site-verification=OArFVvpJXIgl7hIX42W0Vuww7WSTvQ6nKJ1wCngLqzQ TML