Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

La Pinetina Golf Club

Net onder Como ligt La Pinetina Golf Club, een kleine verscholen 18 holes golfbaan die zeker de moeite waard is. Vanaf de snelweg twijfel je tijdens de 5 minuten naar de golfbaan of je goed zit. Maar het hele smalle weggetje door een kleine dorpje en dan door het bos, komt uit bij een prachtige golfbaan. 

pinetina course

Het clubhuis is niet indrukwekkend. Maar laat je daardoor niet afschrikken. De baan maakt alles goed.

De 18 holes heeft hoogte verschillen en zoals je kunt verwachten mooie bospartijen. Het is een goed onderhouden baan die zowel aan de beginnende als gevorderde golfer genoeg uitdagingen biedt om de bal in de baan te houden.
Out of bounds is namelijk snel “out of balls”. Achter de witte paaltjes begint vaak een flinke afgrond waarin je bal hopeloos verloren is.

Op La Pinetina vindt je tijdens de eerste 9 holes veel hoogteverschillen. De 2e 9 holes zijn wat vlakker. Greens zijn over het algemeen klein, maar niet al te snel.

De baan heeft een schitterende 18e hole, die uitkomt voor het clubhuis. De hoger gelegen green is supersnel e een ware uitdaging. Mis je de green door een te korte slag, dan rol je weer tientallen meters terug richting de fairway. Is de slag naar de green te ver? Dan lig je op het terras van het clubhuis.

Golfhotel
Het golfhotel Pinetina is kleinschalig en heeft 10 kamers. Het hotel is wat verouderd, dus verwacht geen modern ingerichte kamers. Maar daar is de prijs ook naar. Daartegenover staat dat het personeel ontzettend vriendelijk en behulpzaam is.
Het ontbijt is prima en ’s avonds kun je uitstekend dineren in het restaurant. Dat komt dan weer omdat veel leden van deze golfclub hier ook ’s avonds eten.

Prima uitvalsbasis
Als een paar daagjes blijft op La Pinetina Golf Club vind je binnen 45 minuten prachtige golfbanen zoals Villa d'Este, Monticello, Varese en Robine Golf. Het is dus een prachtige, handige locatie voor een korte golfvakantie.

Onze persoonlijke tip: Probeer eens de Steak Fiorentina in het restaurant van Pinetina! Wel voor de flinke eter, maar heerlijk!

Algemene informatie
Aantal holes: 18, par 70, 5528 m
Handicap vereiste heren: hcp 36
Handicap vereiste dames: hch 36
Buggy is vanwege de hoogteverschillen zeker een aanrader het spelen van 18 holes.

Greenfee's
Losse greenfee’s zijn € 70 tot € 90, maar voordeliger bij een verblijf.

 Meer tips om heerlijk te golfen in Italie vind je hier.

 

pinetina golf

Oeps, er gaat iets mis. Wil je het opnieuw proberen?
Dankjewel voor je inschrijving!

Nieuwsbrief

Design Escapes

AllesOverGolfreizen.nl is een website vol inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals


© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.