Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Golf Club Varese

Golf Club Varese is een oude, voorname baan in glooiend Italiaans landschap terrein met mooie bomen. De 18 holes zijn niet al te lang, maar vooral de verhoogde greens vragen om accuratesse. Het clubhuis is indrukwekkend, omdat het gevestigd is in een 12e eeuws klooster. Zeker even binnenlopen!Varese


De holes van de 1e negen zijn redelijk smal met veel verschillende oude bomen langs de glooiende fairways. De 2e 9 holes worden ruimer. Hole 10 loopt downhill richting het meer en biedt een geweldig uitzicht over het meer.

Alles holes zijn afwisselend, dan weer tactisch, dan weer met meer afstand. De golfbaan is ook dusdanig aangelegd dat je tijdens het spelen van een hole nauwelijks zich hebt op andere holes. Hierdoor speel je elke hole voor je gevoel “op zich” en is elke hole een nieuwe ervaring. Greens zijn snel en goed bewaakt (omgeven) door bomen en bunkers.

Het unieke clubhuis is gevestigd in een voormalig Benedictijns klooster uit de 12e eeuw en heeft nog vele historische elementen. Even binnenlopen is de moeite waard want je waant je direct in een andere tijd.
Maar ook voor een lunch of diner kun je prima terecht.

Algemene informatie
Aantal holes: 18, par 72, 5911 m
Handicap vereiste heren: hcp 36
Handicap vereiste dames: hcp 36
Of je een buggy nodig hebt is afhankelijk van de temperatuur. Als het warm is, is een buggy wel prettig vanwege de hoogteverschillen.
Greenfee's € 65 tot € 95 wat een zeer redelijke prijs is voor deze mooie golfbaan.

Overnachten in de buurt van Varese

In de omgeving van Varese zijn genoeg golfbanen om er een paar dagen door te brengen. Een mooi hotel in Varese is niet zo moeilijk te vinden. 

Maar je kunt ook kiezen voor een van de golfhotels in de buurt waar je direct aan een golfbaan verblijft, zoals Bogogno Golf Hotel. Bogogno heeft zelf ook tweemaal 18 holes, dus je kunt vanuit je hotelkamer direct de golfbaan op.

 

Oeps, er gaat iets mis. Wil je het opnieuw proberen?
Dankjewel voor je inschrijving!

Nieuwsbrief

Design Escapes

AllesOverGolfreizen.nl is een website vol inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals


© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.