Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Circolo Golf Villa D'Este

Circolo Golf Villa D'Este een schitterende oude golfbaan met een lange historie. Bij aankomst herinnert het statige clubhuis ook direct aan de tijd dat golf een elite sport was, die in alle rust werd beoefend en waar etiquette hoog in de vaandel stonden.

villa deste golf

Achter het prachte Montorfano meer in Brianza ligt de baan op een hoogte van 1.200 m. Wel een klein stukje de bergen in rijden dus, maar absoluut de moeite waard. De rit naar boven is al schitterend door de ruige bergen en bosrijke omgeving. Maar de hoge ligging heeft nog een ander voordeel. Zelfs in augustus, de warmste periode in Italië, speel je op Circolo Golf Villa D'Este redelijk koel en comfortabel. Onthouden dus voor warme dagen!

De 18 holes baan is aangelegd in 1926 tussen een grote verscheidenheid aan bomen. De baan is weliswaar kort (5548 m) en “slechts” en PAR 69, maar wordt wel beschouwd als een van de moeilijkste par 69-banen in Europa.
Hoogteverschillen zijn aanzienlijk en waar je ook ligt, je ligt bijna altijd ongelijk. Oppassen dus! De greens zijn zoals je mag verwachten van een topbaan, snel en van hoge kwaliteit.

Algemene informatie
Aantal holes: 18, par 69, 5548 m
Handicap vereiste heren: hcp 36
Handicap vereiste dames: hcp 36
Een buggy is hier wel aan te raden vanwege de hoogteverschillen, maar is wel prijzig (plm € 60).

Losse greenfee’s zijn gemiddeld € 100- € 120. Is het de moeite waard? Ja, dat wel. Het is een bijzonder baan in een stuk uitzonderlijk mooie natuur.

 Meer tips om heerlijk te golfen in Italie vind je hier.

villa deste golfcourse

Oeps, er gaat iets mis. Wil je het opnieuw proberen?
Dankjewel voor je inschrijving!

Nieuwsbrief

Design Escapes

AllesOverGolfreizen.nl is een website vol inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals


© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.