Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Circolo Golf Villa D'Este een schitterende oude golfbaan met een lange historie. Bij aankomst herinnert het statige clubhuis ook direct aan de tijd dat golf een elite sport was, die in alle rust werd beoefend en waar etiquette hoog in de vaandel stonden.

villa deste golf

Afdrukken E-mailadres

Net onder Como ligt La Pinetina Golf Club, een kleine verscholen 18 holes golfbaan die zeker de moeite waard is. Vanaf de snelweg twijfel je tijdens de 5 minuten naar de golfbaan of je goed zit. Maar het hele smalle weggetje door een kleine dorpje en dan door het bos, komt uit bij een prachtige golfbaan. Het clubhuis is niet indrukwekkend. Maar laat je daardoor niet afschrikken.

pinetina course

Afdrukken E-mailadres

Golf Club Varese is een oude, voorname baan in glooiend Italiaans landschap terrein met mooie bomen. De 18 holes zijn niet al te lang, maar vooral de verhoogde greens vragen om accuratesse. Het clubhuis is indrukwekkend, omdat het gevestigd is in een 12e eeuws klooster. Zeker even binnenlopen!


De holes van de 1e negen zijn redelijk smal met veel verschillende oude bomen langs de glooiende fairways. De 2e 9 holes worden ruimer. Hole 10 loopt downhill richting het meer en biedt een geweldig uitzicht over het meer.

Alles holes zijn afwisselend, dan weer tactisch, dan weer met meer afstand. De golfbaan is ook dusdanig aangelegd dat je tijdens het spelen van een hole nauwelijks zich hebt op andere holes. Hierdoor speel je elke hole voor je gevoel “op zich” en is elke hole een nieuwe ervaring.

Greens zijn snel en goed bewaakt (omgeven) door bomen en bunkers.

Het unieke clubhuis is gevestigd in een voormalig Benedictijns klooster uit de 12e eeuw en heeft nog vele historische elementen. Even binnenlopen is de moeite waard want je waant je direct in een andere tijd.
Maar ook voor een lunch of diner kun je prima terecht.

Algemene informatie
Aantal holes: 18, par 72, 5911 m
Handicap vereiste heren: hcp 36
Handicap vereiste dames: hcp 36
Of je een buggy nodig hebt is afhankelijk van de temperatuur. Als het warm is, is een buggy wel prettig vanwege de hoogteverschillen.

Greenfee's € 65 tot € 95 wat een zeer redelijke prijs is voor deze mooie golfbaan.

 

Afdrukken E-mailadres

Met Pinhigh naar Bogogno Resort

Bogogno Golf

Bekijk nu de beste aanbiedingen voor Bogogno

google-site-verification=OArFVvpJXIgl7hIX42W0Vuww7WSTvQ6nKJ1wCngLqzQ TML