Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Zorgeloos boeken! Alle reisorganisaties hebben hun boekingsvoorwaarden aangepast aan de huidige Covid-situatie. Zo kun je kosteloos annuleren en krijg je geld terug bij een oranje of rood reisadvies voor de geboekte bestemming. Let bij een boeking altijd goed op deze voorwaarden.

Golfbanen Italië

Italië behoort tot de populaire bestemmingen onder golfers. De prettige temperaturen en heerlijke Italiaanse keuken maken een golfreis naar Italie tot een heerlijk uitstapje.

De meest golfbanen zijn te vinden in het noorden van het land, vooral in Lombardije, maar ook andere regio’s, bijvoorbeeld rond Florence vindt je prachtige golfbanen zoals Poggio des Medici of Castelfalfi.

Ga je golfen in Italië dan kun je ervoor kiezen te verblijven op een golfresort direct aan de golfbaan, zoals Arzaga Golf of Bogogno Golf Resort. Heerlijk omvanauit je hotel direct de golfbaan op te lopen. Maar je kunt uiteraracook verblijven in een ander hotel en verschillende golfbanen bezoeken.

De meeste Italiaanse golfbanen worden gekenmerkt door een groene omgeving, milde temperaturen en een zachte bries. Alleen banen in het zuiden kunnen warmer en droger zijn.

Onze top 10 golfbanen in Italie
Natuurlijk ben je nu benieuwd waar je beste golfbanen in Italië kunt vinden. Om het je wat makkelijker te maken hebben we onze top 1o0 golfbanen van Italië voor jou op een rijtje gezet. OP deze locaties ben je verzekerd van een prachtige golfbaan waar je optimaal kan genieten van het Italiaanse landschap.

Top 10 van onze PGA Golfprofessionals

  1. Circolo Golf Bogogno
  2. Royal Park Golf I Roveri
  3. Circolo Golf Torino La Mandria
  4. Poggio des Medici
  5. Golf Club Varese
  6. Golf Club Castelfalfi
  7. Golf Club Verona
  8. Circolo Golf Villa d'Este
  9. Arzaga Golf Club
  10. Pinetina Golf Club

 

Afdrukken

Golfbanen Italië

Golf Club Varese

Golf Club Varese is een oude, voorname baan in glooiend Italiaans landschap terrein met mooie bomen. De 18 holes zijn niet al te lang, maar vooral de verhoogde greens vragen om accuratesse. Het clubhuis is indrukwekkend, omdat het gevestigd is in een 12e eeuws klooster. Zeker even binnenlopen!


De holes van de 1e negen zijn redelijk smal met veel verschillende oude bomen langs de glooiende fairways. De 2e 9 holes worden ruimer. Hole 10 loopt downhill richting het meer en biedt een geweldig uitzicht over het meer.

Alles holes zijn afwisselend, dan weer tactisch, dan weer met meer afstand. De golfbaan is ook dusdanig aangelegd dat je tijdens het spelen van een hole nauwelijks zich hebt op andere holes. Hierdoor speel je elke hole voor je gevoel “op zich” en is elke hole een nieuwe ervaring.

Greens zijn snel en goed bewaakt (omgeven) door bomen en bunkers.

Het unieke clubhuis is gevestigd in een voormalig Benedictijns klooster uit de 12e eeuw en heeft nog vele historische elementen. Even binnenlopen is de moeite waard want je waant je direct in een andere tijd.
Maar ook voor een lunch of diner kun je prima terecht.

Algemene informatie
Aantal holes: 18, par 72, 5911 m
Handicap vereiste heren: hcp 36
Handicap vereiste dames: hcp 36
Of je een buggy nodig hebt is afhankelijk van de temperatuur. Als het warm is, is een buggy wel prettig vanwege de hoogteverschillen.

Greenfee's € 65 tot € 95 wat een zeer redelijke prijs is voor deze mooie golfbaan.

 

Lees meer

Royal Park Golf I Roveri

Royal Park Golf I Roveri ligt naast Circolo Golf Torino La Mandria, op de oude jachtterreinen van de Keizerlijke familie met 2 keer 18 holes om je hart op te halen.

roveri golf

Lees meer

Circolo Golf Torino La Mandria

Circolo Golf Torino La Mandria. Wat een mooie, verzorgde en sfeervolle golfbaan. De thuisbaan van de broertjes Molinari (Francesco en Edoardo) is een oase van rust onder de rook van Turijn.

circolo golf la mandria

Lees meer

Poggio dei Medici Golf & Country Club

Poggio dei Medici Golf & Resort is een prachtig hotel met eigen 18 holes golfbaan omgeven door glooiende velden en cipressen. Italiaanser kun je het bijna niet krijgen!

poggio dei medici

Lees meer

La Pinetina Golf Club

Net onder Como ligt La Pinetina Golf Club, een kleine verscholen 18 holes golfbaan die zeker de moeite waard is. Vanaf de snelweg twijfel je tijdens de 5 minuten naar de golfbaan of je goed zit. Maar het hele smalle weggetje door een kleine dorpje en dan door het bos, komt uit bij een prachtige golfbaan. Het clubhuis is niet indrukwekkend. Maar laat je daardoor niet afschrikken.

pinetina course

Lees meer

Met Golfreizen.nu naar Italië

Zoek je leuke golfreizen naar Italie? Golfreizen.nl heeft een uitgebreid aanbod!

 Bogogno Resort

golfreizen nu

Met Pinhigh naar Italië

Benieuwd naar verschillende locaties in Italie? Pinhigh heeft een uitgebreid aanbod.

roveri golf

pinhigh logo

TML