Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Royal Antwerp Golf Club

Royal Antwerp Golf Club is de golfbaan van de oudste golfbaan van België, opgericht in 1888. De club is daarmee ook de op één na oudste op het Europese vasteland. Op Royal Antwerp vindt je een 18 holes baan en een 9 holes baan.

royal antwerp

De 18 holes Tom Simpson Course en de 9 holes Dormy House Course liggen op redelijk vlak terrein midden in het Kapellen bos. Beide zijn makkelijk te lopen golfbanen met heel wat mooie uitdagingen, zoals de strategisch geplaatste bunkers, smalle fairways tussen de bomen en kleine snelle greens.

Hole 6  (een PAR 4 van 368 m) werd door het tijdschrift GolfMagazine verkozen tot één van de 500 mooiste holes ter wereld. De baan is dan ook een favoriet bij heel wat internationale greenfee-spelers.

Omdat je op Royal Antwerp minimaal hcp 28.4 moet hebben om te mogen spelen is Royal Antwerp alleen toegankelijk voor de gevorderde speler. Tegelijk is dat wel een mooie motivatie om te werken aan je handicap, want eenmaal met hcp 28.4 (of lager) op zak, mag je genieten van deze bijzonder mooie golfbaan, net buiten Nederland.

Er zijn gelukkig een aantal andere golfclubs in de buurt zoals Brasschaat Open Golf en Golf Club Beveren waar je wel kunt spelen vanaf handicap 54.

Speeltip

Royal Antwerp is voor elke handicap vanaf 28.4 eerlijk en goed te spelen.

Algemene informatie

  • Aantal 18 holes, par 73,  5773 meter
  • Handicap vereiste heren handicap 28.4
  • Handicap vereiste dames: handicap 28.4
  • Buggy is op deze vlakke baan niet nodig

Losse greenfee’s zijn € 60 tot € 95

 

Oeps, er gaat iets mis. Wil je het opnieuw proberen?
Dankjewel voor je inschrijving!

Nieuwsbrief

Design Escapes

AllesOverGolfreizen.nl is een website vol inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals


© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.