Inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals 

Golf Château de la Tournette

Golf Château de la Tournette ligt net achter Brussel en heeft twee officiële 18 holes golfbanen plus een 9-holes oefenbaan. De twee fantastische 18-holes banen worden omgeven door een imposant kasteel dat dateert van begin 16e eeuw.

Tournette

Beide 18 holes golfbanen behoren tot de mooiste banen van België en worden door veel golfers gezien als favoriete golfbanen van Belgie. Heb je dus een weekendje vrij? Maak dan van de gelegenheid gebruik voor deze uitzonderlijk mooie banen.

Beide golfbanen bieden volop variatie in het licht glooiende, waterrijke park  rond het kasteel. Je zal je op geen van beide banen vervelen. In het historische kasteel zit tot slot een gezellig clubhuis waar je voor je rondje een lekker kop koffie kunt drinken of na afloop een Belgisch biertje.

Golfbaan l’Américain

De Amerikaan Amick ontwierp bij La Tournette een typisch Amerikaanse championship course: l'Américain. Een mooie golfbaan met veel doglegs, lange fairways en grote, beschermde greens.

De holes liggen deels in het bos op geaccidenteerd (heuvelachtig) terrein. Vanwege de hoogteverschillen, is een een buggy aan te raden.

Algemene informatie

  • Aantal holes  18 holes, par 72, 5621 m
  • Handicap vereiste heren: 36
  • Handicap vereiste dames: 36
  • Buggy is handig vanwege de hoogteverschillen

Losse greenfee's zijn gemiddeld € 80 tot € 100. Maar boek je een compleet verblijf, dan zijn greenfee's vaak veel voordeliger als onderdeel van je reispakket.

Golfbaan:  l’Anglais

Martin Hawtree (GB) ontwierp bij La Tournette een prachtige Engelse parkland course: l'Anglais. Dit is de oudste van de 2 golfbanen van Golf Chateau de la Tournette, een linksachtige golfbaan met een open karakter. De fairways zijn breed met korte rough. Er liggen pittige potbunkers, u komt water tegen en de greens op deze golfbaan zijn technisch.

De ‘English Course’ is enkele jaren geleden aangepast door Clive Clarck maar heeft het open karakter behouden. Dit zorgt ervoor dat de wind vaak vrij spel heeft en je hier dus absoluut rekening mee moet houden. De baan is verder niet te moeilijk. Elke golfer geniet hier van de fraaie omgeving en een aantal verrassende holes. De brede fairways en de niet te onderschatten hoogteverschillen zorgen voor een plezierig rondje golf voor elk niveau speler. 

Algemene informatie

  • Aantal holes  18 holes, par 71, 5642 m
  • Handicap vereiste heren: 36
  • Handicap vereiste dames: 36
  • Buggy is handig vanwege de hoogteverschillen

Losse greenfee's zijn gemiddeld € 80 tot € 100. Maar boek je een compleet verblijf, dan zijn greenfee's vaak veel voordeliger als onderdeel van je reispakket.

 

Tournette golf

Oeps, er gaat iets mis. Wil je het opnieuw proberen?
Dankjewel voor je inschrijving!

Nieuwsbrief

Design Escapes

AllesOverGolfreizen.nl is een website vol inspiratie en onafhankelijk advies van PGA Golfprofessionals


© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.